Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

PUBLIEK GEEFT 50.000 EURO AAN VAREND CORSO WESTLAND

MAASSLUIS- De doneeractie Duit voor een Schuit heeft het Varend Corso dit jaar meer dan 50.000 euro opgeleverd. Het bedrag is iets lager dan vorig jaar, toen werd een bedrag opgehaald van 52.500 euro.

Duit voor een Schuit wordt beschouwd als een waardering voor het niveau van de corsostoet. In de loop der jaren is het bedrag telkens wat verder opgelopen en is het publiek uiteindelijk een van de belangrijkste financiële steunpilaren geworden voor het bloemrijke spektakel.

De Naaldwijkse scouts waren ook dit jaar verkleed als de inmiddels bekende jokers met narrenmutsen, om met emmers vanaf het water en langs de kant de donaties op te halen. Door de gulle giften hebben zij drie dagen lang flink moeten sjouwen. Dit jaar werden tevens enkele pinautomaten ingezet. Daar is ook dankbaar gebruik van gemaakt.

Het corsoweekeinde was overigens in meer opzichten een succes. Ook het bezoekersaantal leidde tot tevreden gezichten. Naar schatting meer dan 550.000 toeschouwers hadden een plekje langs de route opgezocht. Vooral zaterdag en zondag stonden in Westland en Delft de waterkanten volgepakt. En dat is waar de schippers, figuranten, muzikanten en alle andere vrijwilligers het uiteindelijk voor doen. 

Het thema van het Varend Corso 2020 is inmiddels al bekend: It’s Showtime!. Dat belooft dus weer een waar spektakel te worden.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *