Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘PROVINCIE GAAT DECATHLON TOESTAAN OP HARGA SCHIEDAM’

SCHIEDAM- Wethouder Fahid Milas (VVD) is ervan overtuigd dat de Provincie Zuid-Holland alsnog positief moet besluiten over een vestiging van sportwarenhuis Decatlon op Harga Noord in Schiedam. Dat heeft Mihas vanmiddag duidelijk gemaakt bij het slaan van de eerste paal voor het Van der Valkhotel op Harga. De wethouder heeft eerder vandaag gesproken met de Provincie over Decathlon. Het Franse bedrijf wil een vestiging nabij Van der Valk, maar de Provincie houdt dat al enkele jaren tegen.

De wethouder voorziet een radicale ommekeer. Minhas: “Dat baseer ik op de uitspraak van de rechter. Die laat zien dat de Dienstenrichtlijn van toepassing is. (De Dienstenrichtlijn is EU-beleid om het voor bedrijven gemakkelijker te maken hun diensten aan te bieden op de hele EU-markt, red). De wethouder vervolgt: “Op het moment dat je de Dienstenrichtlijn van toepassing verklaart bij het beoordelen van zo’n verzoek, dan is het zo dat je breder moet kijken dan alleen maar naar wat voor consequenties heeft de komst van Decathlon voor de binnenstad, want dat is wat de Provincie tot nu toe heeft gedaan.”

De provincie greep in bij het bestemmingsplan van de gemeente Schiedam, omdat nieuwe grootschalige sportdetailhandel buiten het centrum niet past in provinciale regels. De Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State  oordeelde eind maart dat de nieuwste versie van deze regels van de Provincie in orde zijn, maar dat de Provincie, als ze wil ingrijpen wel een afweging moet maken van alle belangen, en daarbij de ontheffingsmogelijkheid op de regels ruimer moet opvatten. Zo’n afweging heeft de provincie nu niet gemaakt, meent de Raad van State. Binnenkort komt de provincie met een nieuw oordeel.

Foto: Arne van der Zande

GEEF UW MENING!!

Laat weten wat u vind. Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *