Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

PROTESTRIT TEGEN MILIEUZONE NAAR HOEK VAN HOLLAND

HOEK VAN HOLLAND- Er staat een nieuwe actie op stapel tegen het verschijnsel milieuzone. Dit maal in de vorm van een symbolische protestrit langs de Hoekse Lijn op zaterdag 17 maart. Stichting Rotterdamse Klassiekers organiseert deze vierde CO2 neutrale protestrit. Net als vorig jaar worden er weer honderden liefhebbers met hun klassieke auto’s, brommers, kampeervoertuigen, oude vrachtauto’s en andere youngtimers en oldtimers verwacht.

Organisator Stichting Rotterdamse Klassiekers is voor schone lucht, maar zet zich in tegen de ‘symbolische milieuzone’ in havenstad Rotterdam en de wildgroei aan milieuzones in andere steden in Nederland.

Met de gemeenteraadsverkiezingen in het achterhoofd vindt de stichting het een goed idee om weer eens van zich te laten horen. Een woordvoerder van de Stichting Rotterdamse Klassiekers: ‘We willen de stad graag laten weten dat we nog steeds graag mee willen denken over het mobiliteitsvraagstuk, de Stichting Rotterdamse Klassiekers presenteert daarom met genoegen haar visie voor een echte gezonde en prettige leefomgeving in de stad. Een visie zonder de symbolische maatregel die milieuzone heet. Dit jaar daarom ook geen rondrit door de stad maar een symbolische rit vanaf de Zuidoever van de stad door de havens van Rotterdam naar Hoek van Holland.’

Wilt u meerijden of genieten van de mooie klassiekers? De start van de meeting is om 10.00 uur op de parkeerplaats bij de SS Rotterdam. Vertrek Hoekse Lijn Toertocht naar het eindpunt in Hoek van Holland zal rond 12.00 uur plaatsvinden. De stoet aan oldtimers en youngtimers zal over de dijken, de havens en langs de Maas voeren met als eindpunt, Hoek van Holland.

Alle informatie is te vinden op:   http://milieuzonerotterdam.nl/actie17maart2018

 

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *