Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

PROTEST TEGEN BLANKENBURGTUNNEL VLAARDINGEN VLAMT WEER OP

VLAARDINGEN- Er komt niets terecht van de beloofde natuurcompensatie in Vlaardingen bij de aanleg van de Blankenburgverbinding. Tot die conclusie komt de actiegroep ‘Blankenburgtunnel Nee’. De actiegroep laat weten: ‘Langzaam maar zeker wordt het bijzondere landschap tussen Het Scheur en de Eendenkooi opgeofferd aan een idiote en heilloze asfalteringsdrift, zonder dat de hiervoor toegezegde natuurcompensatie serieus gestalte krijgt. Terwijl dit reeds in 2013 was beloofd.’

Vanwege de aanleg van de Blankenburgtunnel wordt vanaf 12 november het fietspad bij de Krabbeplas (Surfplas) afgesloten voor onbepaalde tijd. In elk geval tot en met eind 2022. Dit geldt ook voor het recentelijk aangelegde wandelpad.

Waar natuur- en milieuorganisaties in 2015 vreesden voor aantasting van het groen en toenemende luchtvervuiling had het ministerie van Infrastructuur en Milieu het over ‘de bereikbaarheid, de leefbaarheid en de economische activiteiten in de Rotterdamse regio’. Om dit in de toekomst te kunnen garanderen is de Blankenburgverbinding van groot belang.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

2 reacties op “PROTEST TEGEN BLANKENBURGTUNNEL VLAARDINGEN VLAMT WEER OP

  1. Ik wordt zo moe van al die onnodige aktie groepen,demonstreren prima maar dan ook wel als het echt nodig is,de Blankenbergtunnel is een schitterende oplossing voor betere doorstroming van het verkeer minder files ontlasting van van de Botlektunnel en brug,dus minder files.ik ben ook heel erg voor het milieu en de natuur ik ben er dan ook van overtuigt dat het wat de natuur betreft wel goed komt rond de Blankenberg tunnel,aktie voeren met verstand oke,we hebben een prachtig Middendelfland en dat zal echt wel zo blijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *