Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

PROMOTIECAMPAGNE VOOR ‘VLUCHTELINGEN’ SCHIEDAM

De stichting Meredia draagt het multiculturalisme actief uit via zogenaamde dialooglesen en interculturele en interreligieuze lessen op Schiedamse scholen. De stichting werkt met een driekoppige Raad van Toezicht, waarin één van de drie zetels wordt ingenomen door een bestuurslid van de in Schiedam gevestigde Muradiye moskee: onderdeel van de soennitische, Islamitische Stichting Nederland (ISN), een koepelorganisatie van ruim honderdveertig, volledig door de Turkse staat gecontroleerde, moskeeën in Nederland. Daardoor valt de Muradiye moskee volledig onder het ministerie van Algemene zaken van de Turkse premier Erdogan. De invloed van zijn AK partij blijkt onder meer uit de Diyanetproclamatie ‘Sexual Life’ uit 2008. Hierin staat dat vrouwen ‘bedekt moet zijn’ en dat zij in een gesprek met mannen ‘geen argwaan in hun hart mogen opwekken’. De proclamatie beschouwt flirten en dating als overspel en legt de verantwoordelijkheid daarvoor volledig bij vrouwen. Vrouwen mogen ook niet samenwerken met mannen en het gebruik van parfum wordt als immoreel beschouwd.
De stichting Meredia draagt het multiculturalisme actief uit via zogenaamde dialooglessen en interculturele en interreligieuze lessen op Schiedamse scholen. De stichting werkt met een driekoppige Raad van Toezicht, waarin één van de drie zetels wordt ingenomen door een bestuurslid van de in Schiedam gevestigde Muradiye moskee: onderdeel van de soennitische, Islamitische Stichting Nederland (ISN), een koepelorganisatie van ruim honderdveertig, volledig door de Turkse staat gecontroleerde, moskeeën in Nederland. Daardoor valt de Muradiye moskee volledig onder het ministerie van Algemene zaken van de Turkse premier Erdogan. De invloed van zijn AK partij blijkt onder meer uit de door ISN onderschreven Diyanetproclamatie ‘Sexual Life’ uit 2008. Hierin staat dat vrouwen ‘bedekt moeten zijn’ en dat zij in een gesprek met mannen ‘geen argwaan in hun hart mogen opwekken’. De proclamatie beschouwt flirten en dating als overspel en legt de verantwoordelijkheid daarvoor volledig bij vrouwen. Vrouwen mogen ook niet samenwerken met mannen en het gebruik van parfum wordt als immoreel beschouwd.

SCHIEDAM- Tot nu toe hebben tachtig personen het manifest ‘Schiedam verwelkomt Vluchtelingen’ ondertekend, dat laat een woordvoerder van de stichting achter het manifest weten.  Door ondertekening kunnen mensen zich opgeven als vrijwilliger om te worden ingezet bij de mogelijke opvang in Schiedam van illeguliere migranten (dat wil zeggen: mensen zonder geldige verblijfsdocumenten en dus zonder verblijfsrecht) die een beroep willen doen op de asielprocedure in Nederland.

Stuwende kracht achter de wervingscampagne voor de vrijwilligers is de Stichting Meredia, wat staat voor ‘meer respect en dialoog’.  De stichting stelt dat het manifest in eerste instantie is opgemaakt om de ‘vluchtelingen’, die volgens Meredia ook naar Schiedam gaan komen, een welkom te heten. Tegelijk ligt er volgens de stichting momenteel (nog) geen verzoek van het COA voor een opvanglocatie in Schiedam.

Volgens Meredia zal de gemeente Schiedam aanstaande donderdag met organisaties als het welzijnswerk en diverse serviceclubs verder praten over een mogelijke opvanglocatie ‘ergens’ in de stad. De stichting zal bij die gelegenheid ook het manifest onder de aandacht brengen. Dat gebeurde afgelopen vrijdag ook al op een door de gemeente Schiedam mogelijk gemaakt ‘dialoog ontbijt’ in het Stadskantoor. Daar werd het welkomstmanifest besproken in het bijzijn van het Tweede Kamerlid Michel Rog (CDA).

Om meer bekendheid te geven aan het manifest zal Meredia komende woensdag inspreken bij de raadscommissievergadering om raadsleden te informeren over het initiatief. Naar eigen zeggen hard nodig, omdat de discussie over de opvang tot nu toe zou worden bepaald door ‘teveel negatieve informatie’.

 

Zie ook: Asielzoekers Maassluis werkloos.

Voorstel  vluchtelingen Schiedam.

Promotiecampagne voor vluchtelingen Schiedam.

 

4 reacties op “PROMOTIECAMPAGNE VOOR ‘VLUCHTELINGEN’ SCHIEDAM

  1. Hét punt waar het om gaat, dat het grotendeels economisch gemotiveerde migranten ipv bedreigde vluchtelingen betreft, blijft opvallend vaak buiten de aandacht. Het is heel simpel: aan die migranten hebben wij geen behoefte en we hebben er ook niet de ruimte en middelen voor. Grenzen dicht is wat dat betreft een zeer gezond uitgangspunt.

  2. De tijd van praten is wat mij betreft nu wel eens voorbij. Tenzij het gaat om het vormgeven van grenscontroles en het verstrekken van de tijdelijke ontheemdenstatus voor mensen die nu een asielaanvraag hebben gedaan.
    Ik schaar mezelf onder de categorie die zich zorgen maakt over de aanhoudende stroom, geen demagogie hoeft van alle politici, maar die ook niet meer vluchtelingen IN Nederland wil helpen.

  3. Dat schiet lekker op, 80 ondertekenaars. Gelukkig ook allemaal voorzien van adressen, dus even selecteren en we kunnen zien in welke buurt de opvang kan worden gesitueerd. Wel zo handig in het kader van het benodigde draagvlak (Hoi Lamers!). Het zou zomaar de ziekenhuisbuurt kunnen worden.

  4. Als de verzorgingsstaat dadelijk een keer instort dan kunnen we twee kanten op: nog extremere nivellering (lees: armoede) of ieder-voor-zich. Je kunt een verzorgingsstaat nu eenmaal niet handhaven terwijl de grenzen open blijven staan. Het is kiezen of delen.

    Als iemand geen cent heeft bijgedragen dan dient het niet uit de algemene middelen betaald te worden. Ik heb er niets op tegen als filantropen en “sociaalvoelende” mensen dit uit eigen zak betalen en blijven betalen.

    Ieder zijn hobby. En een hobby mag toch geld kosten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *