WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

PROGRESSIEF SCHIEDAM: VRIJ REIZEN VANAF 70 JAAR

SCHIEDAM- De leeftijdsgrens kan omhoog voor het gebruik van het vrij reizen met de RET voor 65+ minima in Schiedam. Dat vindt althans coalitiepartij Progressief Schiedam (PS). En de partij treft daarvoor een willig oor bij wethouder Jeroen Ooijevaar (GroenLinks), hoewel er officieel nog niets is besloten.

Frans Hamerslag (PS) vindt 65+ een vreemde leeftijd. Hamerslag: “Waarom niet 60, 68 of 70? Het lijkt te stammen uit de tijd dat de pensioenleeftijd nog op 65 stond. Tussendoor is de AOW-pensioenleeftijd aangepast. Dus waarom niet meegroeien met deze AOW-leeftijd?”

De wethouder zegt toe het verzoek van PS over te brengen bij de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH). In de gemeenteraad ontstaat het beeld dat daarmee al een besluit is genomen. Onterecht, stelt de burgemeester. Het laatste woord is nog altijd aan de raad.

Wanneer de leeftijd wordt verhoogd zal ook de 40 % korting die ouderen nu hebben mee moeten stijgen, vindt Andreas Rose (LOS). Ooijevaar: “Als het dat betekent dan zal dat ook in de MRDH ter sprake komen.”

Morgenochtend wordt in de ochtendspits gestaakt door onder meer de medewerkers van de RET, juist om de pensioenleeftijd op 66 jaar te houden.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *