Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

PROGESSIEF SCHIEDAM BLIJFT VOOR AFBOUW HONDENBELASTING

SCHIEDAM- Coalitiepartij Progressief Schiedam (PS) blijft hameren op de afschaffing van de hondenbelasting, ook nu het stadsbestuur voorstelt om het afschaffen van de belasting per 2025 nog eens te heroverwegen. In de Zomernota stellen burgemeester en wethouders voor aan de gemeenteraad om een streep te zetten door de wens om de hondenbelasting in vier stappen af te bouwen tot nul, omdat de gemeente krap bij kas zit.

‘Een kleine groep moet dus opdraaien voor een financieel gat dat alle inwoners aan gaat,’ concludeert Frans Hamerslag, fractievoorzitter van PS. Hamerslag: ‘Daar denkt PS echt anders over. Daarom nam de Schiedamse gemeenteraad een motie aan voor stoppen’

Gemeenten kunnen zelf inkomsten verwerven door het opleggen van OZB en honden- en toeristenbelasting. Het geld van de hondenbelasting hoeft niet perse te worden gebruikt voor hondenbeleid, zoals het opruimen van drollen.

Hondeneigenaren in Schiedam betalen dit jaar 75 euro per hond aan hondenbelasting. De belasting voor honden, gehouden in een kennel, is 300 euro.

1 reactie op “PROGESSIEF SCHIEDAM BLIJFT VOOR AFBOUW HONDENBELASTING

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *