Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘PROEF STOP & SHOP ZONE VLAARDINGEN WORDT TE DUUR’

VLAARDINGEN- Een proef met een Stop & Shop zone in Vlaardingen (een halfuur parkeren voor 10 cent) gaat veel te veel geld kosten, vindt de partij Beter voor Vlaardingen (BvV). De partij keert zich daarom tegen het experiment. BvV heeft eerder juist gevraagd om een proef met aantrekkelijke parkeertarieven voor bezoekers van de binnenstad. De lokale partij dacht daarbij aan een blauwe zone, maar daar ziet het stadsbestuur niets in.

Raadslid Marco van Unen (BvV) berekent nodeloze kostenposten bij een tijdelijke Stop & Shop zone: “Er moeten parkeerautomaten voor worden aangeschaft, extra. Er moeten parkeerplaatsen voor aangelegd worden. Wat totaal niet nodig is. We hadden gevraagd om een blauwe zone. Kost geen geld. Alleen een blauwe streep en vier borden.”

Wethouder Bart Bikkers (VVD) vreest dat een blauwe zone problemen oplevert bij het handhaven. Bikkers: “Op het moment dat je om 14.30 uur aankomt en de schijf op 14.30 uur zet, dan komt er om 15.10 uur een parkeerwachter langs en die schrijf een boete uit. Probleem is dat die schijf zo onnauwkeurig is dat het nooit stand zal houden bij de rechter op het moment dat je die boete gaat aanvechten. We hebben een half uur afgesproken, maar uiteindelijk zal je 40 minuten moeten toestaan.”

Met de 10 cent – een symbolisch bedrag – denkt Bikker te kunnen gaan handhaven bij de Stop & Shop zone.

GEEF UW MENING!!

Laat weten wat u vind. Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar onthoudt: reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *