RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

PROEF 2 UUR GRATIS IN PARKEERGARAGES VLAARDINGEN-CENTRUM

VLAARDINGEN- Het Vlaardingse college van burgemeester en wethouders is bereid een proefproject te starten om het tweede uur parkeren in de openbare parkeergarages in het centrum gratis aan te bieden. De beoogde startdatum van de proef is 1 juni voor de periode van maximaal één jaar. Het starten van de proef zal in belangrijke mate afhangen van de bereidheid van ondernemers om hieraan mee te betalen. Bijdragen gebeurt op dit moment op basis van vrijwilligheid. Een aantal (grotere) partijen heeft al een toezegging voor een bijdrage gedaan.

Het doel is om de gastvrijheid van het parkeren in de binnenstad te vergroten, de verblijfsduur van bezoekers te verlengen en de omzet in de binnenstad te verhogen. De proef wordt tussentijds geëvalueerd om het effect ervan te kunnen bepalen.

De opzet is het tweede uur parkeren in de parkeergarages Hoogstraat, Liesveld en Stadhuis gratis aan te bieden. Er wordt in samenwerking met de ondernemers een promotiecampagne opgezet om het nieuwe parkeertarief onder de aandacht te brengen en het bezoek aan de binnenstad te stimuleren. Het effect op het parkeergedrag en op het bezoek aan het centrum wordt gemonitord aan de hand van data-analyse en consumentenonderzoek.

Parkeren en de hoogte van het parkeertarief wordt als belangrijke oorzaak genoemd om een bezoek aan de binnenstad over ter slaan. De proef moet inzicht geven in hoeverre dit daadwerkelijk een rol speelt in het (niet) bezoeken van de binnenstad.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *