WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘PROCEDURE POLENPENSION VLAARDINGEN TEGEN DE AFSPRAKEN’

VLAARDINGEN- Onder alle omstandigheden hoort eerst de gemeenteraad te beslissen over de procedure voor de vestiging van een Polenpension boven de daklozenopvang in Vlaardingen. Leefbaar Vlaardingen maakt dat duidelijk door te verwijzen naar een keiharde toezegging gedaan door toenmalig wethouder Hans Versluis (PvdA) op 16 mei 2013.

Wethouder Arnout Hoekstra (SP) meent mandaat te hebben de bestemming van het pand aan de Nijverheidsstraat 26 (dak en thuisloze opvang en deel kantoor), te mogen wijzigen zonder de raad hierover te raadplegen. Hoekstra denkt dat de toestemming voor het pand Industrieweg 9 ook gebruikt kan worden voor Nijverheidstraat 26 en wil dit juridisch laten toetsen.

Wat Leefbaar betreft gaat Hoekstra voorbij aan de toezegging van zijn voorganger Versluis. Die toezegging houdt in dat alvorens er een procedure wordt gestart (waar de juridische toetsing onderdeel van uit maakt) de gemeenteraad eerst een uitspraak mag doen. Is de gemeenteraad in meerderheid tegen de bestemmingswijziging, zal de procedure ook niet gestart worden. Leefbaar: ‘Met recente uitspraken over het mandaat van het college gaat wethouder Hoekstra dus in tegen deze harde toezeggingen van toenmalig wethouder Versluis’.

Aangezien het college altijd met één mond spreekt en wethouder Hoekstra in 2013 onderdeel was van dit college, zal leefbaar hem aan de toezegging van het college houden.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *