RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

PROBLEMEN WOONWAGENKAMP SCHIEDAM

In januari 2009 kwamen het woonwagens in het nieuws na een omvangrijke controle door de gemeente, politie, Belastingdienst en energiebedrijf Eneco. Op het woonwagenkamp werd het destijds met de wet niet zo nauw genomen. Verschillende bewoners kweekten er hennep, tapten stroom af en hadden een belastingschuld opgebouwd. Zeven bewoners werden aangehouden.
In januari 2009 kwamen de schuren op het woonwagenkamp aan de Bramengaarde al eens in het nieuws na een omvangrijke controle door de gemeente, politie, Belastingdienst en energiebedrijf Eneco. Op het woonwagenkamp werd het destijds met de wet niet zo nauw genomen. Verschillende bewoners kweekten er hennep, tapten stroom af en hadden een belastingschuld opgebouwd. Zeven bewoners werden aangehouden.

SCHIEDAM- Vijf schuren op het woonwagenkamp aan de Bramengaarde in Schiedam-Kethel vertonen ernstige gebreken door verzakkingen van de grond. Door deze gebreken moet de gemeente noodvoorzieningen aanbrengen.

Het gaat om een noodzakelijke investering van in totaal 18.000 euro, meldt wethouder Marcel Houtkamp (D66). “Anders dan breken de bergingen van de woonwagens af, simpel gezegd. Als we daar niks aan zouden doen dan worden we een verhuurder die je in gebreke zou kunnen stellen”, heeft Houtkamp de gemeenteraad meegedeeld.

De vijftien woonwagens op het kamp in Schiedam-Noord staan er sinds 1986. De grond in dit deel van de stad vertoont meer zogenaamde zetting – een proces waarbij grond onder invloed van ballast wordt samengedrukt – dan dertig jaar geleden was voorzien.

Zie ook: Geen veranderingen woonwagenkamp Vlaardingen.

GEEN VERANDERINGEN WOONWAGENKAMP VLAARDINGEN

4 reacties op “PROBLEMEN WOONWAGENKAMP SCHIEDAM

 1. Vinden jullie dit relevant om een bericht van 2009 erbij te vermelden??

  Doen jullie dit ook als er in een woonwijk wat gebeurd erbij vermelden wat er in het verleden is gebeurd?

  Ook als jullie zo goed het nieuws naar buiten weten te brengen zet er dan bij dat het kamp er is gekomen in 1993 en niet in 1986 zo als jullie vermelden beter je speurwerk doen zou niet verkeerd zijn als je serieus genomen wil worden.

  Ook eis ik dat jullie de foto’s van mijn woonwagen verwijderen deze zijn onrechtmatig verkregen en zonder toestemming geplaatst.

  En als jullie dan toch over ons willen schrijven schrijf dan ook dat 50% van de mensen met pensioen zijn en dat de rest of een baan heeft of een eigen bedrijf.

  Erg jammer weer dat we weer in een slecht daglicht komen op deze manier

  1. Ja blijkbaar wel Ekris,,, is toch mooi als t over woonwagers gaat,,!!! Schijtziek van dat ze eerdere berichten erbij moeten zetten ieuwww
   en idd de meeste zijn met pensioen of werken amaal zoals ze vroeger al deden od ijzer messen slijpen auto,s verkopen ed,,, dat ze dat er maar is een keer erbij zetten,,, stelletje discriminerend zooitje,,!! Bahhhh

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *