Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘PROBLEMEN VLAARDINGEN VERGELIJKBAAR MET ROTTERDAM-ZUID’

VLAARDINGEN- Burgemeester Bas Eenhoorn (VVD) vergelijkt de problematiek in Vlaardingen met die van Rotterdam-Zuid. De Vlaardingse burgervader wil dat de haringstad daarom dezelfde steun krijgt vanuit Den Haag, met het oog op de Vlaardingse bevolkingssamenstelling.

Eenhoorn voor de microfoon van Omroep Vlaardingen: “Wij hebben helemaal achter het net gevist. Terwijl de problematiek in Vlaardingen vergelijkbaar is met bijvoorbeeld een Rotterdam-Zuid. Nou, daar moeten we ook heel hard aan werken. Dat betekent ook dat we moeten gaan lobbyen. En niet om nou te zeggen, het is allemaal zo beroerd en zielig in Vlaardingen, maar wel om te laten weten, wij hebben ook in Vlaardingen die steun nodig, gezien de samenstelling van onze bevolking. De problematiek die hier is.”

Voor Rotterdam-Zuid is het Nationaal Programma Rotterdam Zuid (NPRZ) ontwikkeld, omdat de sociaaleconomische problemen in omvang en intensiteit ongekend zouden zijn voor Nederland. Met het Pact op Zuid moet het opleidingsniveau, arbeidsparticipatie en woonkwaliteit in 20 jaar stijgen naar het gemiddelde van de vier grote steden in Nederland.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “‘PROBLEMEN VLAARDINGEN VERGELIJKBAAR MET ROTTERDAM-ZUID’

  1. Denk niet dat je deelgemeente kan vergelijken met een zelfstandige stad die een harde kern heeft en alle veranderingen in de stad heeft moeten slikken , kijk eens hoeveel verschillende meningen er zijn ontstaan eens moeten bundelen tot wat goed is voor onze stad , samen leven en wonen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *