Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

PROBLEMEN PROVENIERSBRUG SCHIEDAM SLEPEN VOORT

SCHIEDAM- Een complex probleem in de software heeft de storing veroorzaakt aan de Proveniersbrug op 8 juni. De gemeente Schiedam heeft niet zelf de kennis in huis om dergelijke storingen te verhelpen, hiervoor worden externe partijen ingehuurd. Hierdoor heeft de storing langer geduurd. Dit alles antwoordt het stadsbestuur op vragen vanuit de gemeenteraad.

De Proveniersbrug was op 8 juni van 15.30 tot 21.30 uur gesloten voor wegverkeer. Zodra de storing werd gesignaleerd zijn direct de hulpdiensten en de RET geïnformeerd, zijn er afzettingshekken geplaatst en omleidingen aangegeven.

Vrijdagmiddag 30 juni was er opnieuw een storing aan de Proveniersbrug. Kort na 13.00 uur vertoonde het brugdek haperingen en was niet meer volledig te sluiten.

De Proveniersbrug valt na de oplevering onder de gebruikelijke garantiebepalingen. De gemeente heeft een beroep gedaan op de aannemer om de storing te verhelpen op basis van de garantiebepalingen.

Het juridisch gekissebis duurt voort over de renovatie van de brug, tussen de gemeente Schiedam en aannemer Van der Made. Medio volgend jaar kunnen de kosten van dit conflict in kaart worden gebracht. De renovatie van de Proveniersbrug zou aanvankelijk 3,5 miljoen euro kosten. Daar komt nog eens 1,4 miljoen bij en dan zijn de juridische kosten nog niet meegerekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *