WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

PROBLEMEN DOOR WERKZAAMHEDEN TRAMSPOOR SCHIEDAM

SCHIEDAM- In Schiedam zullen problemen ontstaan door de inzet van vervangend busvervoer voor de tramlijnen 21 en 24 tijdens de werkzaamheden in de zomer. Dat verwacht de fractie van GroenLinks in Schiedam.

GroenLinks-fractievoorzitter René Karens: “Speurwerk leert dat het vervangend vervoer middels buslijn 721 de frequentie van tramlijn 24 volgt. Ik denk dat dat problemen gaat opleveren. Alle mensen die normaal gesproken gebruik maken van de tram, moeten nu in een bus – minder capaciteit – die maar één keer in de 20 minuten komt. Bovendien vervalt de buslijn die ‘s avonds de verbinding met de keerlus van tram 21 overneemt. Iedereen die ten noorden van de spoorlijn moet zijn, bewoners en bezoekers van bijvoorbeeld instellingen zoals het ziekenhuis zijn hier de dupe van, maar die van Spaland en Sveaparken nog wel het meest.”

Volgens wethouder Jeroen Ooijevaar (GroenLinks) is de gemeente Schiedam al sinds maart in gesprek met de RET over de komende werkzaamheden aan het tramspoor. Ooijevaar: “Er was natuurlijk ooit de suggestie dat de Hoekse Lijn al zou rijden. Het feit dat die ook te maken heeft met vervangend busvervoer maakt een en ander nogal complex. Dat is iets waar we op dit moment even mee moeten dealen.”

Daarnaast is er nog de beslissing van de RET om voor Vlaardingen een eigen oplossing in te stellen. Ooijevaar: ‘Er is in maart al uitvoerig met de RET gesproken. Ook over het uitbreiden van de frequentie van bus 721. Eigenlijk is ingezet op het instellen van een bus 724, namelijk ter vervanging van de Vlaardingse lijn. Daar heeft de RET niet voor gekozen, omdat Vlaardingen via de buslijn 56 wordt ontsloten.”

 

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com.

1 reactie op “PROBLEMEN DOOR WERKZAAMHEDEN TRAMSPOOR SCHIEDAM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *