Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

PROBLEMEN BERENRESTAURANT SCHIEDAM NIET HELEMAAL VERHOLPEN

SCHIEDAM- De problemen met de bereikbaarheid van restaurant De Beren aan de Maasboulevard in Schiedam zijn nog niet helemaal opgelost, daar wil uitbater Johan van der Linden niet omheen draaien. Hekken versperren nog altijd een directe doorgang voor auto’s richting de Maasboulevard. En bij de opengebroken Havendijk ontbreekt een verwijzingsbord naar het horecabedrijf. Bovendien hangt er nog een totaal autoverbod voor de Maasboulevard, als het zwaard van Damcoles, boven het bedrijf.

Van der Linden: “Afgelopen vrijdag is de gemeente alsnog in actie gekomen. Er zijn nu wat parkeervakken beschikbaar. Toen 1 juni de horeca weer open mocht hebben ze vergeten de hekken open te zetten die er sinds maart al stonden. De hele Maasboulevard was toen afgesloten. Uiteindelijk hebben ze besloten dat je met de auto de Maasboulevard op mag tussen 08.00 en 22.00 uur. Alleen je moet wel door afzethekken heen, daarvan halen ze er overdag eentje tussenuit, daar mag je dan doorheen, dat durft dus niet iedereen.”

Op 10 juni werd van der Linden gebeld door de gemeente. De horecaman vertelt: “De volgende dag zou een parkeer- en stopverbod ingaan voor de hele Maasboulevard. Dus dan kan je er wel met de auto op, maar je mag niet meer stoppen en parkeren. Dat hebben ze nu gedeeltelijk teruggedraaid. Ik kan er nu wel mee uit de voeten, maar het is een tijdelijke oplossing, want ze willen naar een definitieve afsluiting van de Maasboulevard.”

“Ze hebben wel gevraagd, hoeveel parkeerplaatsen heb je dan nodig? Nou, als ik er vijfendertig heb dan ben ik gewoon heel blij. We hebben ongeveer honderd zitplaatsen binnen en honderdtwintig buiten. Die zijn niet altijd helemaal volop bezet.”

De grote man achter het Schiedamse Berenrestaurant hoopt op een eigen parkeerplaats naast zijn bedrijf. Van der Linden: “Er is zoveel ruimte op het grasveld, maak dan een parkeerplaats voor ons, die we met een slagboom of ketting ‘s avond af kunnen sluiten. Overdag bordjes; parkeren gasten De Beren.”

De Havendijk ligt voor de komende maanden ook open. Van der Linden: “Kijk, ze hadden ook een bordje kunnen zetten: De Beren bereikbaar. Dat hebben ze ook niet gedaan.”

Voorlopig kunnen automobilisten overdag parkeren tussen het Berenrestaurant en restaurant David Hart (het voormalige Europoort).

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *