Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

PROBLEEMWIJKEN SCHIEDAM ALS EERSTE OP DUURZAME WARMTE

SCHIEDAM- De wijken Groenoord en Nieuwland (gemiddeld 60% buitenlanders, veiligheidsrisicogebieden red.) worden als eerste buurten in Schiedam aangesloten op duurzame warmte. Dat meldt het stadsbestuur in het uitvoeringsprogramma Wonen 2017.

In regionaal verband wordt onderzocht of het mogelijk is om gezamenlijk een ‘warmterotonde’ te realiseren. De warmterotonde is de infrastructuur voor collectieve warmte in het zuidelijk deel van de provincie Zuid-Holland voor de aankomende 30-50 jaar. Het wordt een flexibel systeem, waarop meerdere aanbieders en bronnen van verschillende herkomst toegang krijgen.

Om de uitstoot van CO2 met 30% te verminderen in 2030 wil het gemeentebestuur woningen niet meer met gas, maar met duurzame alternatieven verwarmen. De gemeente Schiedam sluit een Grean Deal ‘aardgasvrije wijken’ met het Rijk. Voor de verduurzaming van de bestaande voorraad haakt Schiedam aan bij het gedachtegoed van de Next Generation Woonwijken, waarin ook de metropoolregio wil investeren, en werkt de gemeente samen met verschillende overheidsdiensten, het maatschappelijk middenveld en vastgoedeigenaren.

1 reactie op “PROBLEEMWIJKEN SCHIEDAM ALS EERSTE OP DUURZAME WARMTE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *