Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

PRIJS VOOR YETS FOUNDATION VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- De Vlaardingse YETS Foundation is één van de drie trotse organisaties die zich dit jaar winnaar van de Appeltjes van Oranje mag noemen. Dat is een prijs die jaarlijks door het Oranje Fonds wordt uitgereikt. Dit jaar was het thema van de prijs ‘Jong en sociaal ondernemend’. Uit alle honderd inzendingen zijn na verschillende selectierondes twaalf genomineerden geselecteerd, waaruit het Oranje Fonds de drie winnaars heeft gekozen.

De prijs is een bronzen beeldje en een geldbedrag van 15.000 euro. Op 6 juni worden ze overhandigd in Den Haag. Burgemeester Annemiek Jetten (PvdA) is aanwezig bij deze uitreiking.

De gemeente en Fonds Schiedam Vlaardingen ondersteunen met subsidie de aanpak van de YETS Foundation in Vlaardingen. Dit met als doel om jongeren zelfredzaam te maken. Leerlingen van het Lentiz Geuzencollege doen mee aan een programma van twee jaar. Zij trainen twee dagen per week mee met het YETS-basketbalteam, eten gezamenlijk, krijgen huiswerkbegeleiding én ondernemen sociale activiteiten. De coaches geven niet alleen een basketbaltraining, maar fungeren als een rolmodel.

 

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *