Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

PRIJS VOOR ONDERNEMENDE JEUGD SCHIEDAM

SCHIEDAM- Het project ZomerOndernemer, gericht op onder andere jongeren uit Schiedam en Vlaardingen, heeft een Nederlandse ondernemersprijs gewonnen. Uit zestien projecten is ZomerOndernemer gekozen door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland als meest originele initiatief die ondernemerschap in Nederland bevordert en tegelijkertijd maatschappelijke impact heeft. In november strijdt het project voor de Europese Award tijdens de finale in Luxemburg.

ZomerOndernemer is een landelijk project waaraan verschillende regio’s meedoen. Dit jaar biedt de regio ZomerOndernemer Rotterdam jongeren voor de eerste keer de kans om te ontdekken of er een ondernemer in ze schuilt.

ZomerOndernemer Jeffrey van autostomerij Slagter.
ZomerOndernemer Jeffrey van autostomerij Slagter.

Tijdens het project ZomerOndernemer zetten jongeren tussen de 15 en 22 jaar in de zomer zelf een onderneming op. Na een intensieve training gaan ze aan de slag waarbij ze gecoacht worden. Jongeren leren onder andere waar kansen liggen, hoe ze dromen omzetten in daden, hoe en waar ze klanten kunnen vinden en benaderen, hoe je een administratie op poten zet en wat de waarde is van netwerken. ZomerOndernemer bestaat uit een driedaagse trainingssessie, verschillende terugkommiddagen bij regionale ondernemers en een afsluitingsbijeenkomst aan het eind van de zomer. Hierin werken gemeenten, ondernemers en maatschappelijke organisaties nauw samen. Veel jongeren hebben door dit project hun talenten ontdekt. Ongeveer 40% van de landelijke deelnemers schrijft zich na het project met een bedrijfje in bij de Kamer van Koophandel. ZomerOndernemer is een van de ondernemerschapsprojecten van stichting The New Entrepreneur. Informatie over ZomerOndernemer en de mogelijkheid tot inschrijven vindt u HIER.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *