Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘PREVENTIEF FOUILLEREN OP BEDRIJVENTERREINEN VLAARDINGEN’

VLAARDINGEN- De bedrijventerreinen Groot Vettenoord en De Vergulde Hand in Vlaardingen worden aangewezen als veiligheidsrisicogebieden, zo heeft de VVD begrepen. Hierdoor kan de politie onder andere preventief gaan fouilleren. VVD-fractievoorzitter Kees Rijke: ‘Het is geweldig dat nu zowel de burgemeester, de politie en het OM het met de VVD eens zijn dat criminaliteit op deze plekken keihard aangepakt moet worden’.

Van ondernemers hoort de VVD vaak dat op de bedrijventerreinen zaken gebeuren die het daglicht niet kunnen verdragen. Criminaliteit moet keihard worden aangepakt, als het aan de VVD ligt, ook op de bedrijventerreinen. Een eerste stap naar veilige bedrijventerreinen was het opschroeven van bedrijfscontroles. Dit was voor de VVD niet voldoende. De partij vroeg de burgemeester meermaals om deze gebieden ook aan te wijzen als plek waar preventief gefouilleerd mag worden. De burgemeester wilde wel, maar het OM vond dit, tot voor kort, niet proportioneel.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

2 reacties op “‘PREVENTIEF FOUILLEREN OP BEDRIJVENTERREINEN VLAARDINGEN’

 1. Bijzonder dat bij zo’n toestemming direct vrijkaart lijkt te worden ingezet om ook in woonwijk tegen rijrichting in straat in te rijden en een jonge man onder mom van preventief fouilleren staande te houden. Hier was ik gisteravond getuige van. Kon mezelf een razzia-gevoel moeilijk onderdrukken. Voer dit privilege uit naar eer en geweten aub…

  1. Zou ook kunnen zijn dat er een melding was van een verdacht persoon. Deze jongeman zou aan het signalement hebben kunnen voldoen en werd daardoor staandegehouden en gefouilleerd.
   Daarnaast heeft de politie heeft een aantal vrijstellingen m.b.t. verkeersregels voor het uitvoeren van hun taak.

   Kan ook met de onzinnige,door een gevallen regering, corona(terreur) wet te maken hebben.
   Er staat niet bij hoelaat de staandehouding was.

   Dit is mijn mening geen feit. Ik was er niet bij en heb de agenten niet gesproken en meeluisteren op een scanner is er ook niet meer bij.

   Iets is objectief als het onafhankelijk is van de waarneming of voorkeuren van mensen: als er geen interpretatie bij nodig is. Dit staat tegenover subjectief. Het onderscheid tussen objectiviteit en subjectiviteit wordt vaak gekoppeld aan het verschil tussen feiten en meningen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *