WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

PRESENTATIE KANDIDAAT-WETHOUDERS VLAARDINGEN IN JUNI

VLAARDINGEN- De formateurs voor een nieuw stadsbestuur in Vlaardingen willen op 5 juni het rompakkoord en de kandidaat-wethouders voorleggen aan de gemeenteraad. In een brief informeren de formateurs Frans Hoogendijk (ONS.Vlaardingen) en Arnout Hoekstra (SP) de raadsleden over de stand van zaken rondom het raadsakkoord.

De raad is aan zet de komende vier jaar, dat is de insteek van de formateurs. Daarvan hebben de vijf partijen gisteren aangegeven hierbij aan te sluiten. Het is de taak van het nieuwe college om dat proces te bewaken en voor de kwaliteit garant te staan. Ter voorbereiding van het raadsakkoord wordt eerst een rompakkoord opgesteld. In het raadsakkoord komen alle beleidspunten te staan die de partijen met elkaar afspreken. Omdat de vorming van een raadsakkoord enige tijd kan duren, wordt eerst een rompakkoord vastgesteld. Hierin staan de samenwerkingsafspraken voor de hele collegeperiode en het geeft input voor de verdere uitwerking van het raadsakkoord.

Het rompakkoord wordt opgebouwd uit drie elementen: de inhoudelijke kaders, onderwerpen die besproken worden voor het raadsakkoord en werk- en procesafspraken. Voor de inhoudelijke kaders wordt input verzamelt uit alle verkiezingsprogramma’s, de posities in de stemwijzer en de reacties van de partijen op tien thema’s uit de begroting.

Op 7 juni komen alle raadsleden samen voor een raadsconferentie. Tijdens deze conferentie gaan ze aan de slag met het raadsakkoord.

 

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *