Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

POOL VLAARDINGEN MAAKT AGENTE UIT VOOR KURVA

VLAARDINGEN- De politierechter moet met een passende straf komen voor de Pool T.D. S. uit Vlaardingen. Volgens justitie heeft de 39-jarige man op 16 juli 2019 in Rotterdam een hoofdagent van politie mondeling beledigd, door haar de woorden toe te voegen: ‘Kurva’ (Pools voor prostituee), althans woorden van gelijke beledigende aard of strekking.

Het Openbaar Ministerie wijst voor een passende straf naar artikel 266 lid 1 van het Wetboek van Strafrecht: ‘Elke opzettelijke belediging die niet het karakter van smaad of smaadschrift draagt, hetzij in het openbaar mondeling of bij geschrift of afbeelding, hetzij iemand, in zijn tegenwoordigheid mondeling of door feitelijkheden, hetzij door een toegezonden of aangeboden geschrift of afbeelding, aangedaan, wordt, als eenvoudige belediging, gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste drie maanden of geldboete van de tweede categorie.’

De gevangenisstraffen kan met een derde worden verhoogd, indien de belediging wordt aangedaan aan een ambtenaar gedurende of ter zake van de rechtmatige uitoefening van zijn bediening.

1 reactie op “POOL VLAARDINGEN MAAKT AGENTE UIT VOOR KURVA

  1. Dit heerschap dacht waarschijnlijk, door het hoge alcohol gebruik, zijn moeder voor zich te hebben.
    Zal ook wel een slechte jeugd gehad hebben en het aanspreken van deze gelukzoeker riep bij deze slechte herinneringen op.
    Zal wel een taakstraf van zeker 4 uur krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *