Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

POLITIERECHTER NOG NIET KLAAR MET RAMMER POLITIEAUTO SCHIEDAM

SCHIEDAM- De politierechter zal zich deze week opnieuw buigen over daden van de 22-jarige Y. E., die een politieauto heeft geramd in Schiedam-Oost. Op 23 april 2019 liepen twee agenten letsel op door de capriolen van E.

De Turk E. zit in april 2019 achter het stuur van een zwarte Seat Leon. De auto valt op bij de politie wanneer de auto wordt gesignaleerd aan de Franselaan in Oud-Mathenesse. Het moment waarop agenten de inzittenden van de auto willen controleren gaat de bijrijder er te voet vandoor en kan als eerste worden aangehouden. E. gaat er, op hoge snelheid, met de Seat vandoor.

Na een korte achtervolging kan de auto worden klemgereden op het Boerhaaveplein in Schiedam-Oost. Daar gaat de auto opeens achteruit en rijdt tegen de auto van de politie.

Op de Bilderdijkstraat in Schiedam-West komt die ochtend alsnog een eind aan de achtervolging en wordt ook E. aangehouden.

E. moet in elk geval voor de rechter verschijnen, omdat hij de plaats van een ongeval heeft verlaten, terwijl bij dat ongeluk, aan twee agenten letsel en schade is toegebracht.

Het verlaten van een plaats ongeluk is een misdrijf. De straffen verschillen tussen een geldboete van 500 tot 1.500 euro, een gevangenisstraf van 2-3 maanden of ontzegging van de rijbevoegdheid tussen 4 en 70 maanden. Het hangt er vanaf hoeveel schade er is en of er nog strafverzwarende omstandigheden zijn. Geweld tegen handhavers wordt doorgaans dubbel bestraft.

2 reacties op “POLITIERECHTER NOG NIET KLAAR MET RAMMER POLITIEAUTO SCHIEDAM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *