WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

POLITIEKE PARTIJEN WATERWEGGEMEENTEN ‘VERGETEN’ ZWARTE PIET

MAASSLUIS- De lokale afdelingen van het CDA en de VVD in de regio hebben zaterdag iedereen een prettige pakjesavond gewenst. Opvallend bij de verspreiding van die wens was de totale afwezigheid van Zwarte Piet.

Beide partijen hebben zich de afgelopen periode nog wel eens kritische uitgesproken voor behoud van de zwarte knecht van Sint Nikolaas, maar nu laten de partijen elke beeltenis of verwijzing naar Zwarte Piet in hun eigen propaganda achterwegen.

VVD en CDA zitten in Schiedam, Vlaardingen en Maassluis in het stadsbestuur. Toch verschenen dit jaar roetveegfiguren bij de diverse intochten (of wat daar nog van over is) in alle waterweggemeenten.

De Stichting Sint & Pietengilde wijst lokale politici al enkele jaren op de ethische richtlijnen van UNESCO die aangeven waarom de lokale politiek zich verre zou moeten houden van het uitoefenen van invloed op de sinterklaasviering. Daarin staat dat: “gemeenschappen, groepen en individuen zelf mogen uitmaken wat hun erfgoed is en dat zij zich daarin niet hoeven te onderwerpen aan het oordeel van anderen” en “erfgoedgemeenschappen hebben het recht op een vrije uitoefening van hun erfgoed”. Dit is een belangrijk basisprincipe van UNESCO.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *