Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

POLITIEK VERWACHT DIEPGAAND ONDERZOEK INSTORTEN BRUG MAASSLUIS

MAASSLUIS- GroenLinks en de PvdA in Maassluis komen met schriftelijke vragen over het naar beneden vallen van het wegdek van de lijndraaiersbrug. De PvdA wil onder meer weten of zij erop kunnen dat het incident diepgaand wordt onderzocht, zodat echt wordt achterhaald wat de oorzaken zijn. Bij GroenLinks wil onder meer weten of de kosten die nu gemaakt gaan worden voor de reparatie, woorden verhaald op de aannemer die de brug toen der tijd heeft gemechaniseerd.

Op zaterdagmiddag 16 mei iets na 16.00 viel de Lijndraaiersbrug plotseling met een klap beneden. Daarbij zijn geen mensen gewond geraakt. De getuigen die de PvdA heeft gesproken en de filmpjes die op internet staan schetsen een angstaanjagend incident: de brug van vele tonnen is met een enorme klap gevallen, net nadat een bootje er onderdoor was gevaren.

De PvdA vindt het heel vreemd dat deze brug, die pas drie jaar geleden helemaal onder handen is genomen en weer beweegbaar is gemaakt, opeens zo instort. ‘Eerder moest de brug al worden gerepareerd vanwege vreemde geluiden uit het mechaniek en later weer vanwege kapotte landhoofden bij de scharnieren’, weet de partij.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *