Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

POLITIE VLAARDINGEN HAALT INBREKERSGEREEDSCHAP VAN STRAAT

VLAARDINGEN- De politie in Vlaardingen heeft tijdens het preventief fouilleren gisteravond op straat een mes, een hamer en een schroevendraaier ingenomen. De politie erkent dat deze laatste twee goederen niet persé (verboden) wapens zijn. ‘Echter de hoedanigheid maakte dat wij de goederen van de straat wilde hebben’, meldt de eenheid.

Burgemeester Annemiek Jetten (PvdA) heeft onlangs gewezen op een maatregel waarbij de gemeente een boete kan opleggen wanneer iemand met inbrekersgereedschap op straat wordt betrap door de politie. Vorig jaar is naar aanleiding van een dergelijke situatie op de Loper daadwerkelijk een bestuurlijke maatregel opgelegd.

Sinds september 2011 heeft de politie de mogelijkheid om preventief te fouilleren in veiligheidsrisicogebieden. Het gaat om de Oost- en Westwijk, Holy, Ambacht en de Babberpolder. Tot zeker 15 april mag de politie hier preventief fouilleren.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *