Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘POLITIE STAAT TE SPRINGEN OM LACHGASVERBOD SCHIEDAM’

SCHIEDAM- De politie staat te springen om invoering van het lachgasverbod in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) van Schiedam. Dat beweert burgemeester Cor Lamers (CDA). Lamers: “Eigenlijk mogen ze nu al optreden als het gebruik van lachgas tot hinderlijk storingsgedrag in de openbare ruimte leidt, maar dat is lastig te bewijzen. Als deze APV-bepaling erin komt dan zal die net zoals de messenregeling in januari klip en klaar duidelijk zijn.”

Het verbod – waarover de gemeenteraad volgende week beslist – betekent volgens de burgemeester dat zowel het recreatief gebruik en de verkoop voor recreatief gebruik, adequaat kan worden aangepakt. Lamers: “Bij autocontroles komen we nog al eens lachgaspatronen in kofferbakken tegen, die mogen niet in beslag worden genomen, daar mogen we niet op verbaliseren, vanaf het raadsbesluit mag dat wel. Zeer effectief te handhaven. Ik kan u vertellen dat de politie zit te springen om deze bepaling.”

De noodzaak voor het verbod zou er zijn. Lamers: “Ik wil er even op wijzen dat zeer recent nog, vrijdag, hebben we mogen zien wat de vervelende en negatieve effecten zijn van het gebruik van lachgas. Een auto met drie inzittenden die op de Nieuwe Waterwegstraat van de weg is afgeschoten. Een zware crash. Drie ambulances, een traumahelikopter. Oorzaak, lachgas.”

Foto (archief): 25 oktober 2019, een gecrashte auto op de ‘s-Gravelandseweg. Er zijn gebruikte ballonnen en lachgaspatronen gevonden in de auto.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

2 reacties op “‘POLITIE STAAT TE SPRINGEN OM LACHGASVERBOD SCHIEDAM’

  1. Word eens een keertje tijd , het ziet er trouwens niet uit , zo’n volwassene met een ballonnetje aan zijn of haar mond .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *