Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

POLITIE STAAKT ZOEKTOCHT MAROKKANENRELLEN MAASSLUIS

MAASSLUIS- De politie heeft een punt gezet achter de opsporing van drie gewelddadige relschoppers die betrokken waren bij de Marokkanenrellen in Maassluis. Het vertonen van camerabeelden in het tv-programma Bureau Rijnmond van de agressors in de burgemeesterswijk heeft niet tot de herkenning van de daders geleid. Een woordvoerder van de politie meldt dat de vertoning op donderdag 2 februari ook geen informatie heeft opgeleverd die aanknopingspunten boden om het onderzoek verder voort te zetten.

In totaal zijn nu zes verdachten aangehouden in de leeftijd van 15 tot 18 jaar. De berechting van de groep minderjarige Marokkanen laat nog op zich wachten. Volgens eerdere berichten was een groep van tegen de veertig ‘jongeren’ betrokkenen bij de ongeregeldheden in september vorig jaar.

Op vrijdag 23 september 2016 omstreeks 22.40 uur werden bij twee woningen aan het Burgemeestersplantschoen in Maassluis bakstenen door de ruiten gegooid. Hierbij raakte niemand gewond. Omdat er al eerder onrust in de Burgemeesterswijk was ontstaan, waren er door de politie camera’s geplaatst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *