Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

GEEN APARTE HOMOWONINGEN VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- De komst van de zogenoemde ‘roze woningen’ in de voormalige woonwinkel Het Waaigat aan de Markt in Vlaardingen gaat niet. De rechter in Arnhem heeft bepaald dat de eigenaar van het pand, Hermon Erfgoed, de huurovereenkomst mag ontbinden met de Stichting Gay Living. Aanleiding is een verschil van mening over de jaarlijkse huurprijs.

Hermon verlangt een bedrag van 237.000 euro per jaar waar eerder 200.000 euro voor stond. De stichting overweegt in hoger beroep te gaan.

In 2018 sloot de interieurwinkel Het Waaigat na 102 jaar de deuren van het pand op de Markt. De bedoeling was dat in januari 2020 al begonnen werd met de verbouwing, maar door aanvullend onderzoek naar asbest liep die planning vertraging op. Nu gaat het hele project hoogstwaarschijnlijk niet door.

2 reacties op “GEEN APARTE HOMOWONINGEN VLAARDINGEN

  1. Misschien wel goed dat het geen homoseksuele woningen worden.
    Er zijn bepaalde figuren die zeer veel moeite hebben met homoseksualiteit, opgelegd door hun geloof en verder van alles afkeer hebben wat anders is dan hun levenswijze en cultuur.

    Als bij dat soort bekend is dat er op een bepaalde lokatie homoseksuele woningen zijn, is de kans groot op vernielingen en mishandelingen van de bewoners. Helaas leven we hedentendage in zo een land.

  2. We importeren ook veel homohaat én antisemitisme hoor. Gesteund en gepromoot door mensen die pretenderen zéér ruimdenkend te zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *