Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

POLITIE SCHIEDAM WAARSCHUWT: OPLICHTING ROND GRIEPVIRUS

SCHIEDAM- De politie in Schiedam waarschuwt: Momenteel worden mensen bestookt met berichten van diverse banken, waarbij ook corona wordt misbruikt door cybercriminelen. Het advies van de wijkagent in het centrum: ‘Gooi deze berichten weg en klik niet op de links. Men probeert op deze manier toegang te krijgen tot uw bankaccount. Licht ook uw ouders en familieleden in dit niet te doen.’

De basis voor dergelijke oplichtingspraktijken vormen de paniekverhalen (en het aanwakkeren van doodsangsten) voor het griepvirus Covid-19 door de reguliere media.

Tot nu toe zijn twee doden in Schiedam toegeschreven aan het griepvirus Covid-19. De eerste Schiedamse dode betrof twee weken terug een bewoner van verpleeghuis DrieMaastede. In het verpleeghuis wonen ouderen in de leeftijd van 80-90 jaar die door lichamelijke of psychische aandoeningen niet meer zelfstandig kunnen wonen. Er is ook een kleinschalige afdeling palliatieve zorg (de Roos): mensen die op streven liggen.

Normaal gesproken overlijden er per dag (zonder het griepvirus) gemiddeld 416 mensen in heel Nederland.

Sinds 1950 is het jaarlijks aantal sterfgevallen verdubbeld tot bijna 152 duizend in 2019. Het aantal sterfgevallen per duizend inwoners is van 7,5 in 1950 naar 8,8 in 2019 gestegen. Oorzaak van deze toename is, behalve de bevolkingsgroei, de veranderde samenstelling van de bevolking

Met de afbeelding rechts suggereren de waakhonden van de gevestigde orde massale overtredingen. Dit is het werkelijke beeld van afgelopen zaterdag, via de webcame.

naar leeftijd: doordat er minder kinderen worden geboren en mensen steeds langer leven, vergrijst de bevolking. Hoewel het overlijdensrisico is gedaald, neemt het aantal overledenen toe (bron: CBS).

Iedere dag gaan er in Nederland 128 mensen dood aan kanker. Het is net als de afgelopen jaren de belangrijkste doodsoorzaak (Bron: CBS).

In de winter van 2017/2018 overleden in Nederland 9.444 mensen aan een seizoensgriep. Het betrof voornamelijk mensen van 75 jaar en ouder (bron: RIVM).

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

3 reacties op “POLITIE SCHIEDAM WAARSCHUWT: OPLICHTING ROND GRIEPVIRUS

  1. Wil de redactie door het keer op keer vergelijken van het aantal corona slachtoffers met overige ernstige ziektes of het totale aantal mensen dat overlijdt nu suggereren dat het allemaal wel meevalt met corona en dat het meer een hype is?

    1. De redactie probeert ons een mening op te dringen over het corona virus,ik zou zeggen: hou de oogkleppen dan maar op, maar stop met het insinueren dat het allemaal wel meevalt!

  2. In 2018 zijn er 9500 mensen in Nederland overleden aan de griep. Scholen en horeca bleven gewoon open. 1,5 meter was geen sprake van. Ik vind de verhouding nu wel zoek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *