Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

POLITIE SCHIEDAM VINDT GEBAKKEN SPONS

Een gebakken spons verleidt, door z’n vleesachtige geur, honden om de spons op te eten. Eenmaal in het verteringsproces is de spons in veel gevallen dodelijk voor de dieren.
Een gebakken spons verleidt, door z’n vleesachtige geur, honden om de spons op te eten. Eenmaal in het verteringsproces is de spons in veel gevallen dodelijk voor de dieren.

SCHIEDAM- Er is gebakken spons gevonden in het losloopgebied voor honden langs de Maasboulevard in Schiedam. De politie meldt dat de spons is opgeruimd, maar waarschuwt hondenbezitter waakzaam te zijn.

Van tijd tot tijd worden her en der in de regio stukken gebakken spons aangetroffen, waarmee kennelijk mensen honden het leven zuur willen maken. Exact een jaar geleden werden meerdere meldingen gedaan van stukken gebakken spons aan de Maasboulevard in Schiedam. Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) onderzocht in die periode verschillende voorwerpen die door hondenbezitters waren gevonden, maar in geen van de gevallen bleek het te gaan om gebakken spons.

2 reacties op “POLITIE SCHIEDAM VINDT GEBAKKEN SPONS

 1. Gebakken spons komt niet voor. Het is altijd iets anders. Soms zwerfvuil (purschuim, vlokkenschuim, schuimrubber, bouwafval) en soms iets natuurlijks (gallen, zwammen, nesten).

  Mensen hebben de gewoonte om, als ze iets vinden, meteen opzettelijk menselijk handelen te veronderstellen, te denken dat iemand het er bewust heeft neergelegd, maar veel vaker is het perongeluk (zwerfvuil) of verspreid door de wind of laten vallen door een meeuw bijvoorbeeld.

  Er zijn mensen die bang zijn voor honden in het algemeen, er zijn ook mensen die een hekel hebben aan één specifieke hond (bijv. die van de buurman), maar dat iemand een hekel heeft aan alle honden en daar actie op zou ondernemen is bijzonder onwaarschijnlijk en nog nooit vastgesteld.
  Er is nog nooit iemand gesnapt met gebakken spons, zelfs niet op camera vastgelegd, omdat het niet voorkomt.
  Bovendien kan elke dierenarts vertellen dat het een onzinverhaal is van begin tot eind.

  Het voorwerp op de foto is duidelijk geen spons. Waarschijnlijk is het kunststofschuim, bijvoorbeeld oud purschuim of schuimrubber.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *