Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

POLITIE SCHIEDAM DEELT INFO BIJ PREVENTIEF FOUILLEREN

SCHIEDAM- In Schiedam wordt wel degelijk informatie gedeeld over zaken die de politie aantreft bij acties in de veiligheidsrisicogebieden. Dat laat het stadsbestuur weten in antwoord op vragen vanuit de gemeenteraad. Daar bestaat het idee dat de wet bescherming persoonsgegevens vaak als alibi wordt gebruikt om de informatie niet te delen.

Afhankelijk van wat de politie aantreft, wordt beoordeeld of informatie gedeeld kan worden en met wie. Als er bijvoorbeeld een grote hoeveelheid geld wordt aangetroffen dan kan dit reden zijn om dit te delen met de belastingdienst. Binnen de afspraken in het convenant Privacyprotocol en persoonsgegevens, kunnen de samenwerkende partners (politie, Openbaar Ministerie, gemeenten, Belastingdienst, FIOD, e.d.) informatie met elkaar delen.

In alle veiligheidsrisicogebieden mag de politie preventief fouilleren op last van de Officier van Justitie. Het aantal wapens dat de politie aantreft is nog steeds te hoog, vindt burgemeester Cor Lamers (CDA), ondanks de intensivering van het toezicht in de gebieden.  De wijken Centrum, Nieuwland, Oost en delen van Groenoord en West zijn in oktober opnieuw aangewezen voor een periode van 6 maanden. De bedrijventerreinen Spaanse Polder en ‘s Gravelandsepolder zijn daar aan toegevoegd.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *