Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

POLITIE ONDERZOEKT STICKER VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- De Vlaardingse politie verricht onderzoek naar een sticker met de tekst ‘Stop islamisering’ en ‘Geen jihad in onze straat’ . Het Turkse raadslid Salih Akça (Beter voor Vlaardingen) laat weten dat de zelfklever in april is aangetroffen op de voorruit van een stichting. De sticker lijkt een product van de organisatie Voorpost. Volgens Akça is Voorpost een ‘extreemrechtse organisatie die tegen de multiculturele samenleving is.’

Er is melding gedaan bij de Vlaardingse politie naar aanleiding van de sticker. Het gemeentebestuur van Vlaardingen kan Akça inmiddels laten weten dat de melding nader wordt onderzocht door de wijkagent en leden van het basisteam. Er zullen verschillende betrokkenen worden gevraagd of er iets is gezien of gehoord.

Vlaardingen kan de laatste jaren bogen op een omvangrijke lijst gevallen ‘jihad in onze straat’. Zo stond in januari terreurverdachte Morad M. uit de Babberspolder voor de rechter, samen met vijf mede terreurverdachten. M. en de andere vijf zouden plannen hebben voorbereid voor het uitvoeren van een aanslag in Nederland. De veroordeelt terrorist Tarik Ibn Ali was tot 2017 geregeld gastspreker bij de Al-Hijra moskee in Vlaardingen. Eerder zijn dan al twee handlangers van de Algerijnse terrorist Anis B. opgepakt. Het gaat om twee Antilliaanse mannen waarvan een 32-jarige woonachtig is in Vlaardingen. En onlangs boog justitie zich ook over de verdenkingen tegen de 21-jarige Secan A. uit Vlaardingen. Deze verdachte werd op kerstavond 2017 opgepakt door een arrestatieteam in de Witte de Withstraat in Rotterdam. Bij A. in Vlaardingen zijn video’s over aanslagen gevonden en een lijstjes over brandstoffen, observatiemiddelen en vuurwapens.

De AIVD telden sinds 2004 in totaal 112 jihadistische aanslagen uit naam van allah in het Westen.

Voor het aanbrengen van de gewraakte sticker is nog niemand aangehouden.

GEEF UW MENING!!

Laat weten wat u vind. Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “POLITIE ONDERZOEKT STICKER VLAARDINGEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *