Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

POLITIE MAASSLUIS KAN 3 GELIJKTIJDIGE MEDISCHE NOODSITUATIES AAN

MAASSLUIS- Er is wel degelijk voldoende politie in Maassluis aanwezig wanneer zich meerdere incidenten voordoen. Dat maakt burgemeester Edo Haan (PvdA) duidelijk naar aanleiding van drie overlappende medische noodsituaties op 2 maart.

Die dag werd bijna gelijktijdig op drie locaties in Maassluis politie-inzet verlangd. De primaire auto van de politie was gekoppeld aan een zaak van, wat later bleek, een overlijden te zijn. Haan: “Zoiets vergt natuurlijk altijd tijd en inzet van de politie, om het goed af te handelen. Dit in verband met de mogelijkheid van een misdrijf. Het bleek hier een natuurlijke dood.
Hiernaast waren er nog twee medische noodsituatie, waarvan er één in de Vertowijk, op de Scheerderij en één op de Jacob Catsstraat. Bij beide incidenten is de politie met afzonderlijke wagens aanwezig geweest. Ook is een wagen uit Vlaardingen in Maassluis komen assisteren.”

“Uiteraard is de ambulancedienst in lead als het gaat om medische incidenten. Bij het incident in de Vertowijk is een eenheid uit Haaglanden onze politie komen ondersteunen. Zij bleken al in Maassland te rijden en hebben de opvang van de traumahelikopter op zich genomen, waardoor de politie Maassluis zich volledig kon richten op de noodsituatie.”

Online gingen de afgelopen weken verhalen de ronde dat de politie de zaken niet aankon waardoor Vlaardingen en Haaglanden moesten bijspringen.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “POLITIE MAASSLUIS KAN 3 GELIJKTIJDIGE MEDISCHE NOODSITUATIES AAN

  1. Dat er voldoende politie is voor alle zaken direct af te handelen betwijfel ik.
    De meldkamer zal bij elke melding een afweging moeten maken waar de hoogste prioriteit ligt.
    Een keuze tussen schietpartij of buren die aan het bbq’en zijn lijkt mij gemakkelijk.
    Heel veel zaken kunnen burgers best onderling oplossen. De politie zal moeten roeien met de riemen die de overheid ze gegeven heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *