WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

POLITIE LOST WAARSCHUWINGSSCHOTEN VLAARDINGEN-HOLY

VLAARDINGEN- De politie in Vlaardingen-Holy heeft eerder vanavond twee waarschuwingsschoten gelost. De schoten uit het dienstwapen zijn afgevuurd aan de Reigerlaan. Niemand raakte daarbij gewond.

Twee verdachten zitten vast voor verder onderzoek, meldt de politie.

3 reacties op “POLITIE LOST WAARSCHUWINGSSCHOTEN VLAARDINGEN-HOLY

 1. Een godswonder dat er weer geen doden of gewonden zijn gevallen. Die politiepetjes moeten eens nokken met dat in de lucht schieten. Zo’n projectieltje komt met dezelfde tyfusgang weer naar beneden. Als daar toevallig je kind speelt………

  1. Hans, weer geen doden of gewonden?
   Kan jij één voorbeeld geven wanneer er iemand is overleden door een waarschuwingsschot?
   De keren dat jij heb geschreven dat jij lid ben van een schietclub en wel een 9mm over zou hebben en tegen bepaalde figuren zou gebruiken, of woorden van gelijke strekking, is groter
   Ik hoop oprecht dat dit grootspraak is, anders ga moet ik je missen op deze site, en dat zou jammer zijn.
   Helaas staat er, in het artikel, niet bij waarom er waarschuwingsschoten gelost zijn.

   Schieten is aan zeer strenge regels gebonden.
   In ieder geval moeten alle andere geweldsmiddelen ingezet zijn.
   Als dit niet mogelijk is of geen effect hebben gehad mag het wapen afgevuurd worden. Als een agent iemand doodschiet voor een waarschuwingsschot gelost te hebben is de wereld te klein.
   De kans geraakt te worden door een neervallende kogel is vele malen kleiner dan het injecteren van een corona vaccin en daaraan overlijden.

   De luchtweerstand zal de snelheid van de neervallende kogel beperken, zodat deze niet echt een gevaar vormt (vergelijk met een voorwerp dat in het water naar de bodem zakt). De mythe dat je door een cent van het Empire State building te laten vallen gedood kunt worden is dan ook onzin.

   Er zijn zeker verhalen van doden die zijn gevallen door een neerkomende kogel die eerder in de lucht was afgeschoten. Het is je ook niet zo heel moeilijk voor te stellen. De luchtweerstand van een vallend object is onder andere afhankelijk van zijn snelheid. Die snelheid wordt steeds groter, maar de luchtweerstand ook. Op een gegeven moment wordt de luchtweerstand even groot als de zwaartekracht en zal het vallende object zijn “terminal velocity” bereiken. Deze terminal velocity wordt bepaald door de vorm en de samenstelling van het object, maar ook door andere minder voor de hand liggende oorzaken, zoals de spin (sommige kogels draaien rond), de luchtweerstand, en de temperatuur. De agent schiet niet recht maar schuin omhoog. Dus de kogel komt niet hoog en zal uiteindelijk neervallen.

   In ieder geval hoef je bij lange na niet van het meest ongunstige scenario uit te gaan om een vallende kogel dermate hoge snelheden te laten krijgen om ten minste ernstige verwondingen te veroorzaken.

   Sinds november 2020 schiet de politie met een nieuwe patroon, afwijkend van een “normale” patroon wat een veilge invloed heeft op de baan van een neerkomende kogel.
   De nieuwe patroon levert door een andere constructie bovendien minder kans op doorschot op. Als de politie moet schieten, is dat om iemand handelingsonbekwaam te maken. Dat gebeurt bij voorkeur met één schot. Meer schieten levert niet alleen meer risico op voor diegene op wie wordt geschoten, denk aan meer verwondingen, maar levert ook meer risico op voor de omgeving. In Nederland zijn proportionaliteit en subsidiariteit kernbegrippen voor ieder politiemens.’

   Jaarlijks gebruikt de politie 12,5 tot 15 miljoen patronen, bijna uitsluitend voor toetsen en trainingen. Dat is geen gezelligheidsclubje.
   Het is niet zoals op een schietclubje;
   Biertje, 8 kogeltjes afvuren op papieren roosje, biertje 8 patroontjes afvuren, biertje , 8 patroontjes afvuren etcetera alles voor de lol. Een vuurwapen is niet voor de lol, het is en blijft levensgevaarlijk en hoort niet thuis bij burgers, hoe serieus sommige er ook mee omgaan.

 2. Ik ben geen lid van een schietclubje Martin, heel vroeger wel geweest. Wél blijf ik het link vinden om 115 tot 124 grain in de vrije val vanaf enkele honderden meters op den kersenpit te krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *