Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

POLITIE HEEFT VOLKSTUINEN SCHIEDAM IN HET VIZIER

SCHIEDAM- De Schiedamse politie heeft de volkstuincomplexen Vijfsluizen en Thurlede in het vizier, naar aanleiding van berichten dat het daar het afgelopen weekend ‘enorm druk’ zou zijn geweest op de tuinen.

De gemeente heeft inmiddels de voorzitters gesproken van de twee verenigingen. Daarbij is de toezegging gedaan dat er door het bestuur op de complexen wordt rondgereden en het beleid nogmaals mondeling wordt uitgelegd. Bij Vijfsluizen zou het afgelopen weekend ook langs de weg zijn geparkeerd in de Piet van Gentstraat. De parkeerplaats aan de Laan van Spieringshoek was bewust afgesloten door de gemeente.

De voorzitter van de veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond kan recreatieparken, natuurgebieden of delen van deze gebieden, maar ook locaties als winkels, aanwijzen als verboden gebied, indien mensen zich niet houden aan de verplichte 1,5 meter afstand. In een aangewezen gebied mag dan helemaal niemand aanwezig zijn. Een aanwijzing van een gebied kan volgen op de aanwezigheid van te veel overtreders van de vrijheidsbeperkingen.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

6 reacties op “POLITIE HEEFT VOLKSTUINEN SCHIEDAM IN HET VIZIER

 1. Ik ben zelf een tuinder op de Vijfsluizen.
  En mensen houden zich allemaal aan de regels zover ik gezien heb.
  Problemen bij het parkeren krijg je als je 1 van de parkeerplekken gaat sluiten,wat helemaal niet nodig is.
  Daarom krijg je aan de andere kant problemen.
  Op het complexs zelf blijven mensen allemaal op hun eigen tuinhuis.
  Sluiten van 1 parkeerplaats is de gemeente hun schuld dat we nu problemen.
  Mensen van de andere kant moeten nu helemaal omlopen.

 2. Mensen blijven op hun eigen tuin…mensen uit de buurt die hun hond uitlaten of een rondje lopen kunnen dat beter niet doen…of de vogelspotters deze mensen hebben geen tuin..ik zou zeggen als je er zomaar rond loopt zonder dat je op een tuin moet zijn even wegblijven…het is erg vervelend en jullie zijn weer van harte welkom als de corona voorbij is….

 3. ik vind wel dat de gemeentebestuur weer de dienst uit maak voor de burgers open gewoon genoeg parkeer plaatsen en als de auto,s om enom parkeren blijf er genoeg ruimte over tussen 2 personen , en waarom niet een beetje vrijheid als je een tuin heb ik kan makkelijk praten woon niet meer in Nederland met de kinderachtige regels ze willen geen lockdown , maar je heb wel te luisteren anders geven ze je wel een boete , en trouwens waar kunnen die mense dat betalen als je zonder werk kom buiten jou schuld nee het is om een andere manier om de staatschuld op te lossen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *