WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

POLITIE DORDRECHT NU AL TEVREDEN OVER VIDEOBUS

DORDRECHT- De proef met het videovoertuig dat voor het reguliere politiewerk wordt ingezet in Dordrecht zou al geregeld van waarde zijn gebleken bij verschillende meldingen, stelt de politie.

Het busje is meerdere keren ingezet bij een aanhouding met verzet. De gemaakte camerabeelden kunnen dienen als bewijsmateriaal. Ook is de videobus van waarde geweest bij een melding over een persoon te water. Met de warmtesensor in de camera kon al snel worden vastgesteld dat het niet om een mens te water ging, waardoor verdere politie-inzet niet meer nodig was. Ook was het busje meerdere keren bruikbaar voor agentenop afstand. Bij sommige incidenten is het zo druk, dat agenten daardoor lastig kunnen communiceren met collega’s van de meldkamer of andere agenten. Dankzij het videovoertuig kunnen agenten op afstand meekijken en inschatten of de politie op straat bijvoorbeeld bijstand van extra collega’s nodig heeft.

De proef loopt nog tot en met komende juli. Hierna wordt de pilot geëvalueerd en wordt besloten of het videovoertuig actief blijft binnen de eenheid Rotterdam.

Wilt u ook een eerlijk stemadvies? Doe dan De Echte Stemwijzer! De stellingen zijn gekoppeld aan het stemgedrag van de partijen op ingediende moties in de Tweede Kamer. Aan het einde krijgt u een resultaat op basis van het gedrag van de partijen in de Tweede Kamer en niet op basis van wat er in het partijprogramma beloofd wordt.

De echte stemwijzer vindt u HIER.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *