Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

POLITIE BEËINDIGT COLLECTE SCHIEDAM-GROENOORD

SCHIEDAM- De politie heeft in Schiedam-Groenoord collectebussen in beslag genomen. De bussen zijn afkomstig van twee collectanten die actief waren aan de Laan van Bol’Es. Er is gecollecteerd voor ‘arme kinderen’.

Na controle door agenten bleek het te gaan om een inzamelingsactie aan de openbare weg zonder de benodigde vergunning. Daarop zijn de collectebussen alvast in bewaring genomen.

De politie heeft de voorzitter en secretaris van de schimmige stichting gesproken. Het ging daarbij om dezelfde persoon. De organisatie is niet aangesloten bij het CBF: het keurmerk dat staat voor een juiste besteding van het geld. De politie gaat proberen om het verkregen geld bij een erkend charitatief doel te krijgen.

Een organisatie die wil collecteren heeft altijd een vergunning van de gemeente nodig. In principe verlenen gemeentes één vergunning per week. Wie denkt dat een collecte niet volgens de regels wordt gehouden, bijvoorbeeld omdat hij niet op het collectierooster staat, kan de politie waarschuwen (0900 8844).

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *