WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

POLEN VERTREKKEN MET AANGEREDEN HOND VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- De hond die op tweede kerstdag in Vlaardingen werd aangereden is meegegeven aan de mannen die zeggen de eigenaren te zijn. Ze hebben het dier gisteren meegekregen van de Dierenbescherming. Het achterlaten van de American Bully na het ongeluk zou berusten op een misverstand. De politie doet er het zwijgen toe.

De mannen die de aangereden hond in Vlaardingen-West opeisen zijn Pools. Diverse omwonenden aan de Dr. Wiardi Beckmansingel beweren dit met de grootst mogelijke stelligheid. De Polen spraken geen woord Nederlands en waren onder invloed van sterke drank toen hun viervoeter werd geschept, omdat deze niet was aangelijnd. Het dier zou al vaker loslopend zijn gesignaleerd.

In hoeverre deze verhalen juist zijn blijft onduidelijk. De viervoeter verbleef tot gisteren bij Dierentehuis Nieuwe Waterweg in Vlaardingen, vertelt een medewerkster aldaar. De politie wil over het incident geen verdere details loslaten. “We hebben bij deze afdeling niet de luxe om ons nog verder in deze zaak te verdiepen”, aldus een persvoorlichter. Hij wil daarom de antwoorden niet geven op vragen over de achtergrond van de eigenaren en hun bewijzen waarom het dier hun bezit zou zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *