Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

POLEN ACHTER BEROVING LANDGENOOT VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- De Polen Dawid Z.(32) en Piotr N. (38) zitten achter de gewelddadige beroving aan de Van Hogendorplaan in Vlaardingen, meent het Openbaar Ministerie. Op 1 december zouden de twee hun landgenoot A.P. B. (25) hebben neergestoken en bestolen van zijn auto, een portemonnee met daarin (onder meer) een legerboekje, een ID-kaart en (ongeveer) 100 euro.

De twee Polen zijn eerst aan de kant gezet voor gevaarlijk rijgedrag en later op de avond aangehouden als verdachten.

Om 20.11 uur werden politie en ambulance opgeroepen voor het steekincident aan de Van Hogendorplaan. Kort daarvoor is op de Schiedamseweg dan een automobilist aan de kant gezet. Gezien wordt hoe de bestuurder met de auto in tegengestelde richting de rotonde over rijdt en geen verlichting voert. Na het noteren van de gegevens van de automobilist wordt de agent weggeroepen voor het steekincident aan de Van Hogendorplaan.

B. vertelt daar aan de politie dat zijn auto (een Audi A3) is meegenomen door de daders. Het kenteken wat het slachtoffer noemt komt overeen met dat van de gecontroleerde auto op de Schiedamseweg. Niet veel later op de avond lukt het de politie de desbetreffende auto te vinden op de A20 waarna de verdachten alsnog aangehouden kunnen worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *