Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

POGING TOT NIEUWE BOEKWINKEL CENTRUM SCHIEDAM

SCHIEDAM- Via Facebook is een actie gestart om een nieuwe boekwinkel te beginnen in het centrum van Schiedam. Onder het initiatief prijkt de naam Annette Jongen. In 2006 begon Jongen al eens een boekenwinkel op de Dam onder de naam Jongen’s boeken, maar moest deze enkele jaren later alweer sluiten.

boekhandel 1Het nieuwe initiatief is een reactie op het sluiten van Libris-boekhandel J.S. Van Leeuwen. Deze boekwinkel sloot vorige week na 99 jaar voorgoed de deur. De verkoop van boeken liep al een aantal jaren terug door de komst van webshops, E-readers, de teruglopende middenstand in het centrum en de steeds eenzijdiger bevolkingssamenstelling van de Jeneverstad.

Op Facebook wordt de nieuwe boekwinkel aangekondigd onder de naam Boekhuis Schiedam. Belangstellenden wordt gevraagd hun waardering voor het initiatief te liken (klik HIER).

Op de pagina valt verder te lezen:”Ik wil er graag voor zorgen dat er een nieuwe boekhandel komt die al het goede dat Boekhandel van Leeuwen had, zoals een breed assortiment en gedegen vakkennis, in combinatie met de eisen van deze tijd”.