Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

POETSBEURT STOLPERSTEINE SCHIEDAM-OOST

SCHIEDAM- De Stolpersteine in Schiedam-Oost krijgen vanmiddag hun jaarlijkse poetsbeurt. Helpt u mee? Er wordt verzameld om 12.00 uur op het Edisonplein. Voor poetsmateriaal wordt gezorgd.

Er zijn diverse manieren om de Stolpersteine goed schoon te maken, afhankelijk van het gekozen poetsmiddel. Veeg met een veger, doek of keukenpapier de steen eerst schoon. Gebruik eventueel wat water en wrijf de steen daarna goed droog. Neem dan een zacht sponsje zonder metaal, en wrijf de steen dan in met een klein beetje poetsmiddel voor metaal (koper of messing). Soms moet u dat even laten inwerken. Poets tot slot de steen glimmend met een zachte stoffen doek.

Stolpersteine worden door vrijwel heel Europa gelegd voor de huizen waarvan de bewoners tijdens en door nationaalsocialisten zijn weggevoerd en vervolgens vermoord of op een andere manier zijn omgekomen.

De Stichting Stolpersteine Schiedam heeft als doelstelling om voor elk Schiedams slachtoffer een struikelsteen te plaatsen. Inmiddels zijn er in Schiedam al 125 Stolpersteine gelegd.

2 reacties op “POETSBEURT STOLPERSTEINE SCHIEDAM-OOST

  1. Als ik zo’n 80 jaar later om mij heen kijk , heeft het allemaal weinig nut . De mensheid is gek en wordt steeds gekker ……………………

  2. Ben benieuwd hoeveel mensen van het bestaan weten en de achtergrond. Ik vraag mij af of er een bepaald soort volk de stenen gaan schoonmaken. Hetzelfde volk wat het Joodse volk tot vandaag verafschuwt en dat dagelijks kenbaar maakt door hun taalgebruik vol met scheld en ziekte woorden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *