RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

PLEK VOOR FIETSEN BIJ METROSTATIONS HOEK VAN HOLLAND

HOEK VAN HOLLAND- Bij de nieuwe stations van de metro in Hoek van Holland wordt ook aan fietsers gedacht. Aan de zuidzijde van de Rietdijkstraat zijn door de gemeente Rotterdam twaalf fietskluizen geplaatst. Deze komen bij de RET in beheer en zullen door ‘Biesieklette’ verhuurd worden.

Reizigers die met de metro naar Hoek van Holland Haven komen, kunnen sinds 2 jaar het laatste stuk naar het strand afleggen met een deelfiets van Donkey Republic. Of gewoon een fietstocht maken in de omgeving. De RET en de deelfietsaanbieder hebben de handen ineen geslagen door een pilot te starten met in totaal 50 fietsen op drie verschillende hubs: één bij metrostation Hoek van Holland Haven en twee aan het strand.

Aan de Zeekant in hebben in dezelfde periode autoparkeervakken plaats gemaakt voor fietsrekken. Met deze aanpassing is meer plek geboden aan het groeiend aantal bezoekers dat met de fiets naar het strand komt.

In het voorjaar van 2018 verdwenen vrijwel geruisloos de NS-fietsen uit Hoek van Holland. Alleen de blauwe fietsenrekken bleven nog enige tijd staan nabij station Hoek van Holland-Haven. Het NS spoor in Hoek van Holland is omgebouwd voor de metro’s van de RET. Er rijden geen treinen meer naar de badplaats.

Op 30 september 2019 ging de eerste metro rijden over het spoor tussen Schiedam Centrum en Hoek van Holland Haven. Naar verwachten rijdt de metro nog voor het zomerseizoen door tot aan station Strand.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.