Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

PLATFORM TEGEN ANGST EN DEPRESSIE VANUIT HOEK VAN HOLLAND

HOEK VAN HOLLAND- Last van Blue Monday? De meest deprimerende dag van het jaar? Voor sommige mensen blijft het niet bij één dag per jaar…

StellazoektRust.nl is een nieuw en taboedoorbrekend online platform tegen angst en depressie. Het vertelt het verhaal van Stella, moeder van 35 jaar en mental health blogger, die meer dan 15 jaar lang worstelde met angsten, depressies en een burn out en daardoor altijd een zekere onrust ervoer.
Met wekelijkse blogs inspireert Stella duizenden (jonge) vrouwen en mannen hoe ze met hun angsten, depressie of burn out kunnen omgaan. Door middel van luchtige, grappige verhaaltjes, of wat diepere, kwetsbare stukken zet ze lezers aan hun (negatieve) gedachteleven onder de loep te nemen, en tot actie over te gaan waar nodig. Het platform verbindt mensen met depressieve klachten, maar ook is StellazoektRust.nl een plek voor mensen die op zoek zijn naar meer rust in hun dagelijks leven.

Bijzonder aan StellazoektRust.nl is dat het, naast Stella’s eerlijke en vaak oppeppende blogs, een podium biedt aan andere (jonge) vrouwen en mannen – om hun “coming out” te geven aan hun geleden depressies of angsten. Op de pagina “Zij ook”, krijgen zij sinds kort de kans om hun verhaal en tips te delen met anderen die hier ook mee worstelen.

Waarom Stella zoekt Rust? Stella vertelt: “Vanuit ervaring weet ik dat het helend is om voor je ‘zwakten’ uit te komen – je hebt immers niets meer te verbergen, en dat geeft rust. Ik schrijf sinds oktober (met veel plezier) over mijn eigen ervaringen, maar ik wil dat er meer mensen hun verhaal gaan delen – zodat ook zij die helende werking, van zich ‘kwetsbaar opstellen’, gaan ervaren, maar bovenal dat ze de strijd van anderen ermee kunnen verlichten. Door open te zijn over je depressie zet je je ‘zwakte’ als het ware om in kracht.

Mensen met psychische klachten hebben vaak het gevoel de enige te zijn, en er heerst vaak schaamte rond een depressie of burn out, maar door de verhalen van anderen te lezen, komen ze erachter: ‘Hey, ik ben niet de enige, ik ben niet raar’. En of het zinvol is om hieraan bij te dragen? Ik ben ervan overtuigd! Als je je bedenkt dat één op de vijf Nederlanders in zijn of haar leven met een depressie of burn out te maken krijgt, en je met jouw verhaal hun lijden kan verlichten, dan is dat super waardevol als je het mij vraagt.”

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *