Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

PLANTENBAKKEN WEG UIT CENTRUM VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Zonder overleg of aankondiging zijn plantenbakken geschrapt uit het beeldkwaliteitsplan
voor de Vlaardingse binnenstad, constateert oppositiepartij Stadsbelangen. Volgens het gemeentebestuur waren de plantenbakken een wijkdeal, waarbij het onderhoud van de planten bij de winkeliers lag. De inbreng van diverse participatiebijeenkomsten is één van de belangrijke punten geweest in het opstellen van het Beeldkwaliteitsplan. Het voorstel, dat eerder vanuit de Hoogstraat is gedaan voor vergroening en het opwaarderen van de buitenruimte, zou actief zijn betrokken bij de participatiesessie met bewoners.

Vorige week ontdekte men bij ONS.Vlaardingen al dat autobanden diepe sporen hebben achtergelaten in zeker één van de nieuwe plantenperkjes op de Korte Hoogstraat. Het nieuwe groen is hier aangelegd op gelijke hoogte met de rijbaan in de straat.

In de zomer van 2017 zijn om en nabij de veertien plantenbakken geplaatst op het noordelijk deel van de Hoogstraat. Bij diverse panden op de Hoogstraat zijn toen ook geveltuintjes aangelegd met daarin forse stokrozen. Het streven was uit te groeien tot de groenste winkelstraat van de regio.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *