Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

UITBREIDING WOONWAGENKAMP VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Er liggen plannen voor het bouwen van één nieuwe woonwagen op het kamp aan de Holyweg in Vlaardingen. Al enkele jaren staat een standplaats leeg op het kamp. Kampbewoners lieten in 2019 weten dat er behoefte is aan uitbreiding met acht plaatsen.

De open plek mocht sinds 2014 niet meer worden ingevuld, nadat de gemeente een uitsterfbeleid had ingevoerd. Dat beleid is in 2019 weer ingetrokken. De gemeente is op de vingers getikt door het College voor de Rechten van de Mens, de voormalige Commissie Gelijke Behandeling, dat op 28 mei 2015 al oordeelde dat de kampbewoners door dit uitsterfbeleid worden gediscrimineerd.

Nu het uitsterfbeleid van de baan is worden in Vaardingen vrijkomende standplaatsen op het woonwagenkamp toegewezen via het regionale Woonnet Rijnmond. Geïnteresseerden voor vrijkomende standplaatsen kunnen zich inschrijven bij Woonnet Rijnmond en bouwen zo inschrijfduur op. Vlaardingse woonwagenbewoners (inwonende kinderen) krijgen voorrang bij toewijzing van vrijkomende standplaatsen.

Kinderen van kampbewoners zijn in de afgelopen jaren gedwongen uitverhuisd naar een ‘burgerhuis’. Zeer tegen hun zin. Liever hadden ze een woonwagen op het kamp geplaatst, maar het uitsterfbeleid maakte dit onmogelijk. Wethouder Hans Versluijs (PvdA) zag destijds niets in het voortbestaan van het woonwagenterrein aan de rand van de stad, omdat dit criminaliteit in de hand zou werken.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

3 reacties op “UITBREIDING WOONWAGENKAMP VLAARDINGEN

  1. Hoe stigmatiserend van de PvdA, van één straat in de Westwijk kun je meer criminaliteit verwachten dan van dit hele kamp. Gun die mensen gewoon hun woonplek, ze zitten niemand in de weg daar. Iemand met criminele intenties kan overal wonen.

  2. Ik heb mijn vooroordeel, maar kan iemand mij vertellen wat voor overlast we in Vlaardingen hebben gehad de laatste jaren bij het woonwagenkamp? Volgens mijn helemaal niets, dus dan is er niks te klagen. En stop ik mijn vooroordeel weer lekker weg, want dat is dus een naoordeel geworden😉

    1. P.v.d.A. heeft natuurlijk zijn stemvee in de Westwijk, die blijft dus buiten schot. Geen enkele kamper zal ooit op de P.v.d.A stemmen, dat steekt Hans Versluijs natuurlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *