Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

PLAN OMHAKKEN TIENTALLEN BOMEN SCHIEDAM

SCHIEDAM- In totaal vijfenzestig bomen staan op de nominatie om tegen de vlakte te gaan in Schiedam. De gemeente heeft een aanvraag ontvangen voor een omgevingsvergunning voor het omhakken van bomen op de volgende locaties:

Bachplein, Zwaluwlaan, Koekoekslaan, Woudweg,Tenniscomplex Kethelhage , Schubertplein, Brederoweg, Laan van Bol’Es, Schiekade, Lorentzlaan, Doelenplein,Raam, Noordvestsingel, Schermerhornlaan, Pr. Beatrixpark (kibo), Hazepad,Schiedamseweg, Schimmelpenninckstraat, Laan van Spieringshoek, Van haarenlaan, Van haarenlaan, Frans Halsplein, Van Ruysdaellaan, Admiraal de Ruyterstraat, Westfrankelandsedijk,Burgemeerster Knappertlaan, Warande, Plantage, Nieuwsticht, Zalmstraat, Hoofdplein, Maasboulevard (parkstrook), Strickledepark, strickledepark vervangende herplant,vm RK begraafpl aanvullende aanplant,Vlaardingerdijk, vm RK begraafplaats, Volkspark,Stadhouderslaan,Prinses Julianapark, Volkspark (Los Amigos), Volkspark, Stadhouderslaan, Westfrankelandsedijk/ Houthaven enSportlaan.

5 reacties op “PLAN OMHAKKEN TIENTALLEN BOMEN SCHIEDAM

 1. In het Beatrixpark en Julianapark staan er ook nog een paar hoor, niet tegen groen links vertellen hoor, anders moeten deze ook in de biomassa-crematie ovens.

 2. Wie vraagt zoiets aan?
  Wat is de reden, waarom moeten die bomen omgezaagd?
  Komen er nieuwe bomen voor terug?
  Is Schiedam nog niet genoeg “versteend”?

  Iedereen heeft recht op een groene leefomgeving!

 3. I.d.d. jammer dat er geen uitleg wordt gegeven in het artikel over het waarom de bomen weg moeten en van wie.
  Kan mij enigzins voorstellen dat sommige bomen omgezaagd worden, daar deze bijna zelf omvallen door ouderdom en of ziekte.
  Maar weet ook dat er sommige figuren een boom willen weg hebben omdat deze het zonlicht tegenhouden in de tuin of woonkamer.
  Laten die lui lekker op de Kootwijkerzandvlakte gaan wonen in een tentje, alleen zand en geen bomen.

 4. De houthakkers van Schiedam willen zich weer uitleven. Zieke bomen oke,die vormen een gevaar. Het lijkt mij alleen stug dát het allemaal zieke bomen zijn. ..Haal alle bomen weg, dan liggen wij straks aan het zuurstof…..

  1. Als alle bomen weg zijn wordt groen links verdrietig, dan kunnen ze niets meer omhakken om te cremeren voor hun snode energieplannetjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *