Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

PLANNEN MET RUÏNE SCHIEDAM

SCHIEDAM- Bij de ruïne van Huis te Riviere in Schiedam komen ‘authentieke’ onderdelen uit de collectie van het gemeentelijk museum. Op deze manier kan het verhaal van de stad beter worden verteld. Een idee van de fractie van de CU-SGP dat op instemming kan rekenen van het gemeentebestuur. Betrokkenheid van het Stedelijk Museum en van het Theater aan de Schie wordt gezien als gewenst. Er is 20.000 euro beschikbaar.

Huis te Riviere is gebouwd door Aleid van Holland in 1262 en stond op de plaats van het tegenwoordige Broersvest. Naast de ruïne is in 1997 een kunstwerk met de beeltenis van Aleid van Holland geplaatst (‘Vrouwe Aleida’). De ruïne is niet te bezichtigen, maar kan wel vanaf de openbare weg bekeken worden.

Jarenlang heeft de ruïne vrij gestaan in het centrum van de stad. Na archeologische opgravingen werd het stadskantoor uitgebreid op het terrein naast de ruïne. Het stadskantoor benadert de ruïne aan twee kanten tot slechts enkele meters.

1 reactie op “PLANNEN MET RUÏNE SCHIEDAM

  1. Geachte Redactie,
    Wat een prachtig initiatief om de ruïne te verrijken voor de stad Schiedam… Chapeau !!!
    Men zegt wel eens in Schiedam word het nooit meer wat, daar ben ik het beslist niet mee eens. Ook met de komst van de Waterbus zal Schiedam weer op de rit komen…. en heus straks is het een prachtig stadje vol cultuur en beleving.Je moet het wel willen zien kijk naar de Korenbeurs… de prachtigste Bibliotheek van Nederland.

    Hans van Oosterhoud.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *