Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

PLANNEN HOOGSTRAAT SCHIEDAM

hoogstraat schiedamSCHIEDAM- De grootse plannen van de gemeente Schiedam met de Hoogstraat worden vanavond besproken tijdens de eerste Hoogstraat plus-bijeenkomst.

De Hoogstraat is van alle Schiedammers. Wanneer bent u weer trots op de Hoogstraat? Komt u ondernemen in de Hoogstraat? Is een gecombineerde woning en winkel in de Hoogstraat iets voor u? Wanneer brengt u weer een bezoek aan de Hoogstraat? Deel ideeën en denk en besluit mee over de vernieuwde Hoogstraat. Een straat met een mix van winkelen, wonen, werken en beleven.

Op maandag 31 oktober 2016 vindt de eerste Hoogstraat plus-bijeenkomst in een reeks van drie plaats. Deze bijeenkomst wordt gehouden van 19.15 tot 22.00 uur in het Stedelijk Museum Schiedam aan de Hoogstraat.

2 reacties op “PLANNEN HOOGSTRAAT SCHIEDAM

 1. Kritiek of problemen benoemen zou tegenwoordig altijd vergezeld moeten gaan van minstens één oplossing. Ik ga een poging wagen.

  Ik loop achter de feiten aan en was dus niet op de hoogte van de plannen om een bijeenkomst in het Gemeente museum over de Hoogstraat te houden. Ik had graag gekomen. Een Hoogstraat wandelingetje roept vaak grote ergernis bij mij op bij het zien van zoveel winkelleegstand of Hoogstraat onwaardige uitbating. Wat een verschil met de jaren die ik mij herinner van een dikke vijftig jaar terug. Jammer, maar het zij zo.
  Regelmatig pijnig ik mijn denkvermogen om oplossingen voor dit mooie stukje Schiedam te generen. Overigens ziet het er momenteel al een heel stuk beter uit dan tien jaar terug. Ze zijn op de goede weg, denk dan.

  Ik kreeg een inval toen ik de laatste uitgave s’ Maak in de bus kreeg. Goed blad hoor.
  We leven momenteel in een weggooi tijdperk. Gaat iets kapot dan gooien we het weg. Bevalt iets niet meer gaat het in veel gevallen de vuilnis in, al komt het soms ook wel bij de kringloop terecht. Jippie. Reden van dit alles is het afnemen van onze vaardigheden om te repareren, te verstellen of een creatieve nieuwe bestemming te geven.

  Mijn idee is: maak van de Hoogstraat een Leerstraat!
  Een straat vol werkplaatsen bemand door deskundigen, vakmensen, creatievelingen. Er zijn genoeg jong gepensioneerden die hun kennis nog willen overdragen. Een paar voorbeelden, waar vindt je nog een echte kleermaker? Een echte dus hè dus niet iemand die iets kan inkorten. En ik denk dat er genoeg gegadigden zijn die dit tegen een vergoeding willen leren. Maar denk ook aan kook en bak werkplaatsen. Fietsenherstellen, stukadoren, schilderen, brouwen, modelbouwen, werken met afval er cetera.
  Er is genoeg te bedenken en ik vermoed dat, mits goed opgepakt, het ook nieuwe winkeliers gaat aantrekken.

  Volgens mij zou het mes aan meerdere kanten kunnen snijden. Positief consuminderen, eenzaamheid opheffen, nooit te oud om afgedaan te zijn, bijdragen aan duurzaamheid, een straat tot leven brengen, weer laten bruisen.

  Ik verwacht niet echt een reactie omdat bovenstaande alles behalve een voldragen plan is, maar als er interesse is zou ik er wel graag over van gedachten willen wisselen om de verborgen mogelijke kansen over het voetlicht te krijgen.

  Met een vriendelijke groet,
  Ron Bannink
  Iepenlaan 4
  3121 BB Schiedam

  Communicator bij de Rijksoverheid
  Maar bovenal ‘verteller’

  0653461120

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *