Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

BUITENLANDSE MEDEWERKERS HAVEN IN HOTEL SCHIEDAM-GORZEN

SCHIEDAM- Het oude onderkomen van de bibliotheek aan de Havendijk in Schiedam-Gorzen wordt geschikt gemaakt voor de huisvesting van buitenlandse werknemers uit de haven. Het pand staat officieel nog te huur, maar eigenaar Ja Real Estate werkt achter de schermen met Dutch Architect aan een plan om het pand om te bouwen tot ‘hotel’. In het plan worden de ruim veertig kamers omschreven als ‘suites’ die zijn uitgerust met badkamers én complete keukens. Het hotel zou voorzien in een dringende behoefte.

In de plannen met de voormalige bibliotheek valt te lezen dat het pand als hotel moet uitgroeien tot ‘een nieuwe bezienswaardigheid in Schiedam’. Onduidelijk is waar de ‘gasten’ precies vandaan komen. De buurt is er niet perse gerust op.

Al enkele jaren verblijven in het Schiedamse zeehavengebied Oost-Europese werknemers op een oude Rijncruise. De boot ligt achter het hek op het terrein van scheepsbouwer Damen. Vakbond FNV kwam 2 jaar terug in verzet tegen ‘onderbetaalde flexmedewerkers met schijnconstructies’ bij Damen . Gewezen werd naar de huisvesting van de Oost-Europeanen op de boot. De vakbond wil dat een einde wordt gemaakt die vorm van huisvesting.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *