Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

PLAN VOOR ELECTRISCHE DEELSCOOTERS SCHIEDAM

SCHIEDAM- De gemeente Schiedam is in gesprek is met de leverancier van elektrische deelscooters, Felyx. Het gaat daarbij in eerste instantie om de inzet in bepaalde gebieden (‘eilanden’) van Schiedam. Op dit moment wordt gezamenlijk met Felyx gekeken hoe het aanbod vorm moet krijgen.

De gemeente wil dit jaar beginnen met een aantal gebieden die qua opzet al een flink deel van Schiedam zullen beslaan. Vervolgens kan op basis van ervaring uitbreiding naar heel Schiedam plaatsvinden. Alles in goed overleg met de aanbieder. Volgens de gemeente Schiedam is deze aanpak ook met succes gevolgd in buurgemeente Rotterdam.

Een vergelijkbaar Rotterdams ‘succes’ is vorige week failliet verklaard na het opstrijken van een forse subsidie. Het ging hierbij om het regionaal deelfietsensysteem met de elektrische fietsen van Go-Bike. De Go-Bike werd eind 2016 geïntroduceerd in de Maasstad. Go-Bike won in 2014 een aanbesteding van de Verkeersonderneming. De Verkeersonderneming is een publiek-private samenwerking van het ministerie van Infrastructuur en Milieu/Rijkswaterstaat, de gemeente Rotterdam, de metropoolregio en het Havenbedrijf Rotterdam. De Verkeersonderneming kende de subsidie toe van 1,6 miljoen euro. Voor dat bedrag zijn precies 42 fietsen aangeschaft. De rest van het geld ging op aan organisatiekosten.

Vorig jaar augustus tekende ook de gemeente Schiedam voor de elektrische fietsen van Go-Bike. Het van oorsprong Deense bedrijf blijkt in eigen land in 2017 al failliet te zijn gegaan.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

5 reacties op “PLAN VOOR ELECTRISCHE DEELSCOOTERS SCHIEDAM

  1. Leuk initiatief maar als je nu leest failliet dan zouden er toch belletjes moeten gaan rinkelen. 1.6 miljoen voor 42 fietsen is 38.000 euro per fiets, wat moet de electrische scooter niet gaan kosten? Gemeente Schiedam a.u.b. let goed op dat het geld niet door het afvoerputje verdwijnt, leer van de ervaringen van Rotterdam!

    1. Ze lopen toch als kippen zonder kop achter iedereen aan, misschien wat om de thuiszitters zo’n ding te geven om naar het werk van andere te laten kijken hoe het moet.

  2. Eh, volgens mij zij de plannen al veel verder. Sinds juni zijn deze scooters al te vinden rond het Geuzenplein in Schiedam-Noord. Ik vond het al zo vreemd dat er niets over geschreven werd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *